INTERVJU MED KEVIN FAUSKE

Med over 100 snurrekvelder i 2014, og to herlige remixer av Goldroom og Azealia Banks, har Fauske eksplodert på den norske klubbscenen med sin store sjarm og energiske spillestil. Kevin Fauske finner inspirasjon i artister som KANT, John John & Chopstick og Pleasurekraft og er en stor tilhenger av Deep House. Denne lørdagen, 17 januar, kommer Fauske til Bergen for å snurre i gang lekre låter på Kvarteret. Se arrangement her!

La oss si bli bedre kjent med Kevin Fauske:

BORG: Hvor vokste du opp?

Kevin Fauske: Kort oppsummert vokste jeg opp på Bergenshus, gikk på Landhaugen vgs, flyttet til Oslo og studerte markedsføring på BI. Ved siden av studiene jobbet jeg som fotograf.

B: Hva fikk deg til å begynne å spille?

KF: Min første spillekveld var i 2005 eller 2006 når Mats Kornerud booket meg på Hulen. Jeg husker ikke så mye av hva jeg spilte den gangen, med det gikk vel i britisk pop og rock. I mangel på penger var Hulen en kort vei for meg til billig alkohol. Jeg begynte å spille med Sunniva Krogseth som startet Pop Out og Paal Strand som startet Retro Rocket. På en av disse kveldene møtte jeg Kasper Lygren, som på dette tidspunktet gikk rundt i militæruniform og hadde drevet Nabovarsel i rundt 2 år. Han kjefta på meg fordi han synes jeg ikke kunne spille. Det var ganske pinlig hele greien, så han inviterte meg hjem til ham hvor jeg fikk vite hvordan jeg skulle snurre plater. Jeg fikk fatt i platespillere og fikk en batch med Drum & Bass og techno låter fra Kasper. Videre spilte Paal Strand og meg mye på studentfester og hjemmefester. Vi gjorde Retrorocket og USF verftet. Jeg lærte mye ved å spille hjemme hos folk, telte takter, tok i platespillere og ble etter hvert bedre til å mikse.

B: Hvilken kveld husker du best fra denne perioden?

KF: Det må være et arrangement jeg gjorde sammen med Paal, Håkon og Henrik på Fruktbar. Baren var stappfull og underbemannet, de ble etter hvert utsolgt for øl og vin, og folk stod ute i gaten og danset.

B:  Hva er planene dine for 2015?

KF: Nå er planen min å komme ut med en del nye remixer. Jeg har jo prøvd å remixe i alle år. I 2009 la jeg ut mye egenprodusert på nettet, men sa ikke i fra til noen, så da skjedde det jo selvfølgelig ingenting. Det var like greit, jeg skjønte jo ikke helt hvordan harmonier fungerte. Siden februar 2014 har jeg fått jobbet fulltid med musikk, og har mye bedre forståelse for musikk enn i 2009. Målet må jo være å komme seg på Hype Machine!

B: Hvordan lager du remiksene dine?

KF: Jeg bruker Abelton, men har ikke så mye utstyr eller instrumenter. Jeg har samarbeidet med Morten Wee og Sondre når jeg har lagd remixene. Jeg jobbet i to uker med trommene og vokalen til Goldroom, og sendte låten til Morten som gjorde en god jobb med bassen og synthen. På låten “Chasing Time” brukte jeg rundt to uker før Sondre og meg satt to uker til. Sondre byttet ut trommer og synthen, men med samme keys og akkorder.

B: Hva holder du på med nå?

KF: Klassiske houselåter. Gjøre mye sammen med Sondre.

B: Planer om å starte et plateselskap?

KF: Marius Gustavsson jobber med å starte ett gjennom Jungster.

B: For de som ikke kjenner til Jungster, hva er bakgrunnen til klubborganisajonen?

KF: Jungster er en paraplyorganisasjon for klubber på Youngstorget. Formålet er å samle klubbene for felles promotering. Vi gjorde blant annet Øyanatt i fjor og skal gjøre det igjen i 2015. Jeg kom i kontakt med Marius Gustavsson da jeg spilte på Fisk og Vilt. Han hadde lyst å gjøre noe sammen meg, så vi tok over bookingen til Fisk og Vilt i mai 2013.

B: Hva er din største musikalske inspirasjon?

KF: Det er ikke alltid like lett å definere en artist, jeg går i perioder. Når jeg hører musikk, har jeg lyst å lage musikk. Jeg elsker musikk og jeg skifter ofte stil på kveldene mine. Fra UK Garage eller Jersey Club til Deep House.

B: Hva kan studentene i Bergen forvente på lørdag?

Fine tropisk ting som french express. Kjører det lett i begynnelsen, og vil se an dansegulvet. Jeg gleder meg!

Kevin Fauske
Facebook
Instagram
Twitter
Hjemmeside
Soundcloud

We Are Borg intervju med Tobtok + mixtape: Mybrotherandy

Forrige lørdag arrangerte We Are Borg dansegulv med Tobtok, Fugu Beats og Mybrotherandy under Halloween Helhuset til Realistforeningen i Bergen.

Før konserten hadden Andrew Rhodes (Mybrotherandy) et intervju med Tobtok på radioprogrammet sitt Blah Blah Woof Woof. Deler av intervjuet finner du nedenfor. Vi tok også opp settet til Mybrotherandy, som nå ligger ute på Soundcloud.

Intervju med Tobtok

Etter å ha spilt rundt om i Europa på Kitsuné Club Nights og produsert fantastiske remixser, ble låten til Tobbtok, «Higher» nettopp spilt på verdens største radiokanal BBC Radio 1. Flere av remixene hans av The Magican, Icona Pop, Blonde og Lemaitre har denne høsten toppet rangeringen på Hype Machine.

Andrew: Du skal slippe ut en EP på Kitsuné snart, hva kan vi forvente av EPen?

Tobtok: Den første låten på EPen har mye de samme vibbene som “Savanna”, og den er veldig lett og oppløftende. Den andre låten “Free” er laget sammen med en nokså ukjent duo fra Australia, som lager alternativ indie. Jeg har prøvd å legge indie inn i en kombo tropisk house/disco. Den siste låten kalles “Deux” og har en mer deep house vibe, samtidig som den er funky.

Andrew: Hvordan ble du innvolvert i arbeidet med Kitsuné?

Tobtok: Jeg tror at jeg gjorde den rette musikken på tidspunktet jeg ble kontaktet. Min gode venn Oliver Nelson, som er under samme management som meg, gjorde en remix for Kitsuné og fikk meg inn. Years & Years remixen min ble tatt godt i mot, og siden den gang har jeg gjort flere, Kitsuné Club Nights, remixer og nå denne EPen. De er veldig greie å jobbe med!

Andrew: Du har nevnt sjangeren tropisk house, dette har jo vært definetift lyden for de siste årene med artister som Thommas Jack, Kygo og deg. Hvordan tror du denne sjangeren oppstod?

Tobtok: For å være ærlig så er jeg ikke helt sikker. Jeg har vært i french-touch nudisco scenen siden den 2010, og i løpet av denne perioden har lydbildet utvilklet seg veldig. Det er en slags naturlig utvikling av subsjangre, og hvordan de tar opp greier fra tidligere sjangre. Jeg er ikke sikker på om at tropiskhouse stammer fra nudisco, det kan jo for all del være en random DJ som dro til Karibien og ble inspirert av steeldrums.

Andrew: Din tidligere singel “Higer” har fått stor annerkjennelse av Pete Tong, som er en av de store “taste makers” på BBC radio One. Hvordan føles det få en slik annerkjennelse?

Tobtok: Det er veldig vanskelig å forstå, jeg har ikke klart å fatte hvor stort dette er. Åpenbart er radio i Englad og USA stort. I USA kjører alle biler, og det finnes millioner av lyttere, mens i England er det store radiogiganter som har internasjonal makt over musikkindustrien. Støtter de deg, vet hele verden om det. Det føles som jeg har fått denne annerkjennelsen, og det er helt fantastisk!

Andrew: Føler du mye press som følger med denne annerkjennelsen, eller er du bare glad for det?

Tobtok: Ja jeg kjenner selvfølgelig mye press forbundet ved dette. Jeg må jo toppe min neste singel, som må være bedre og sterker enn Higher. Men det er alltid bra å jobbe under press!

This slideshow requires JavaScript.

Andrew: Hva er prossesen bak å skrive orginale sanger?

Tobtok: Det er ikke rocket sience, det er ganske enkelt! Jeg pleier å starte å leke meg med et enkelt riff på piano, så jobber jeg rundt det og ekspermienterer med ulike lyder. Jeg har alltid en ide av hvordan det endelige produktet skal høres ut.

Andrew: Finner du dette forskjellig fra å gjøre remixer?

Tobtok: Ja det er faktisk en stor forskjell mellom å lage en remix og en orginal låt. Med orginale må du starte fra ingenting, det er en helt annen prosess, din egen smak og din egen ide spiller stor rolle her. Med en remix jobber du med en annen sin ide og man setter sine smaker inn i den ideen. Jeg liker å jobbe med begge, siden de gir meg mye musikalsk inspirasjon.

Andrew: Hvilke artister hører du på for dagen?

Tobtok: Jeg liker Shift K3Y som har laget to kule låter nå. Det er ganske interessant fordi han har laget mye Dubstepp før, men nå lager han Cheesy RnB og deep House. Jeg hører på musikk 7 timer til dagen, når jeg ikke jobber hører jeg alltid på musikk, så det er litt vanskelig å si en låt.

Andrew: Har du noen artister som du vil spesifikt jobbe med, ett slags drømmesammarbeid?

Tobtok: Mitt drømmesammarbeid hadde vært Neil Rodgers. Han er en slags gudfar for discoen. Han har vært hypet rundt disco, og han fortjener det totalt. Jeg har alltid remixet sangene han har vært med å produsere.

Andrew: Hva er planene for resten av året og inn i 2015?

Tobtok: Jeg har ett tonn med arbeid. Managementet mitt har store planer for meg, og de føler en strategi som har gått veldig bra for oss. Forrige uke var jeg i studio i London, og fikk skrevet med store songwriters. Neste år vil vi starte med skikkelig turnering, 2015 kommer til å bli det mest spennede året.

Settlisten til Mybrotherandy:

Toni Braxton – You’re Making Me High (Loveless Remix)
Teedra Moses – Be Your Girl (Kaytranada Edition)
Janet Jackson – If (Kaytranada Edition)
ODESZA – Say My Name ft. Zyra (Hayden James Remix)
Frank Ocean – Thinkin Bout You (Motez Edit)
Disclosure – When A Fire Starts To Burn (Steezmonks’ Remix)
Elizabeth Rose – The Good Life (Emoh Instead Poolside Mix)
Cut Copy – Meet Me In A House Of Love (TJANI Remix)
Nicky Night Time – Everybody Together (Original Mix)
Dusky – Careless
Audio Junkies – P3rf3ct L0ve (Vocal Mix)
The Presets – No Fun (RUFUS Remix)
RUFUS – Unforgiven (The Presets Remix)
Touch Sensitive / Anna Lunoe – Real Talk
Hermitude – HyperParadise
Cosmo’s Midnight – The Dofflin (Wave Raver Remix)
Hudson Mohawke – Chimes