Kavinsky – Sovereign

Det begynner å nærme seg to år siden Kavinsky ga ut OutRun, et album som stod på repeat fra februar i fjor til ut sommeren for meg. I løpet av det siste året har Vincent Belorgey vært travel med en verdensomspennende turné, og det var i løpet av turnéen at “Sovereign” ble spilt for første gang.

Det skal nevnes at Sovereign er mer av det samme som Kavinsky først ble kjent for, men med tanke på at dette ikke er noe man hører alt for mye av for tiden, har jeg ingenting å klage på.

Sjekk ut låten nedenfor, så er det bare å håpe at det ikke blir så alt for lenge til Kavinsky rører på seg igjen.

Mario Winans – I Don’t Wanna Know (Jerry Folk Remix)

Jerry Folk har allerede satt sitt preg på låter fra flere forskjellige sjangre, men vi kan vel helt ærlig si at vi ikke trodde det neste ville være en remix av en R&B-låt fra 2003. Unggutten fra Oslo overrasker fortsatt med en utrolig herlig miks av en Mario Winans-låt fra 2003, “I Don’t Wanna Know”. Det er fremdeles samme låten, selv om den nå bærer et preg av dansbare tropiske vibber, og er allerede på repeat hos oss. Som vanlig kan du laste låten ned gratis på facebook!

 

TOBTOK // BERGEN // 01.11.14

Tobtok aka Tobias Karlsson er 21 år og representerer den nye generasjonen av French House og Nu Disco i Sverige. På Haloween kommer Tobtok til Bergen, en booking vi har gledet oss lenge til! Vi har plukket en håndfull med låter som er verdt å ta en kikk på.

Timing har kanskje mye og si, og Tobtok har kastet seg på bølgen av populæritet rundt Tropical House og Nu Disco. Hans siste Indie Dance singel “Higher”, med vokal fra hovedvokalisten i Urban Cone, Emil Hero, fikk stor oppmerksomhet for rundt en måned siden. I går rundet han to millioner avspillinger på soundcloud og statestikken på Hype Machine og Youtube er like imponerende.

Etter han stratet med produksjon av disco-orientert musikk har Lemaitre spilt en stor rolle for Tobtok. I sommer gjorde Tobtok og Oliver Nelson en sammarbeidsremix av Lemaitre sin siste singel “High Tide”. Fellesnevneren mellom Tobtok og Lemaitre er energisk dansemusikk, men Tobotok har en mye mer avslappet tropisk stil. Dette ser vi blandt annet i låten “Savanna” som kom ut i januar.

Tobtok har også gitt ut en del låter gjennom det franske labelet Kitsuné, blandt annet en remix av Years & Years sin låt Real og en del mixtaper. Favoritten er påskemixtapen nedenfor!

Vil du høre mer på Tobtok bør du besøke

Soundcloud: https://soundcloud.com/tobtok
Facebook: https://www.facebook.com/Tobtok?fref=ts
Twitter: https://twitter.com/Tobtok

Gold Panda – Clarke’s Dream

Gold Panda har fulgt meg helt siden jeg først hørte Back Home fra Miyamae EPen hans. Med en musikkstil som konstant endrer seg har jeg ikke en eneste gang siden da blitt lei av Gold Panda. Lucky Shiner var lydsporet for mitt første år i Bergen, og Half of Where You Live fikk samme rollen da den kom ut et par år senere.

For en ukes tid siden slapp Gold Panda ett av sporene fra hans neste album, som nok en gang ser ut til å bli, som vanlig, et album med et helt annet tema enn før, i det minste om Clarke’s Dream er noe å gå etter. Låten er myntet mer på klubb enn noe du kan finne på det forrige albumet, og er muligens noe av det mest funky han har gitt ut. På toppen av alt kan du laste den ned helt gratis gjennom Soundcloud!

Soundcloud
Facebook
Twitter
MySpace

B.G. Baarregaard

B.G Baaregaard er en islandsk produsent – og DJ som virkelig er i vinden for tiden. I dag rundet Gauti 3000 følgere på Soundloud!

Hans musikalskeutrykk varierer fra latininspirerte låter til house, funk, boogie og disco i forskjellige former. Islendingen har en utrolig musikalsk CV, og låtene hans har blitt publisert på labels som Whisky Disco, Editroial, Midnight Riot, Gazeebo International, Disco Volante, Silhouette Music, Blitz Club og Audaz. I tillegg har han laget en del DJsett for kjente podcastserier.

Akuratt nå jobber han med sin første EP for 90-talls houselabelet Paper Recording og hans tredje EP for Whisky Disco. Når han ikke produserer reedits, remixer og låter finner vi Gauti bak platesnurrere på diverse utesteder i Oslo. Hovedsaklig Dattera til Hagen. Det har lenge klødd i fingerene våre for å få booket Gauti og den 27 september vil islendingen sette seg på discotoget til Bergen og spille under ASF sitt Helhus. Konserten skal være i Tivoli og Gauti går på klokken 01.00. For musikkelskere er dette en kveld du helst ikke vil gå glipp av.

B.G Baarregaard fikk stor oppmerksomhet gjennom EPen Love Deluxe som ble utgitt av Whiskey Disco for 10 måneder siden, og er min facoritt. EPen beggyner med The Sound, en genial remix med funky perkusjon, suggerende og bobblende bass og en god bruk av orginallåten. Videre senkes tempoet og stemningen i den funky remixen The Return. EPen rundes av med The Desire som er en mer Italo Disco inspirert låt. Man kan lett fatte at Gauti er inspirert av Skatebård sitt italoinspirerte musikalske utrykk. Grunerlokka groove er en morsom bonuslåt på EPen, som blander african house og italo disco.

Følg B.G Baarregaard på, soundcloud og facebook

Spirit of Sunshine

Det eneste problemet jeg har med det konstante finværet er at jeg sjelden kan sette meg foran dataen for å grave frem noen nye låter å høre på. Det skal godt gjøres å få meg ut av solstolen når jeg først har funnet frem vinboksen og en bok, men jeg har nå alltids en time hver morgen til kaffen for å finne frem noe å høre på i løpet av dagen.

I dag ble det en edit av The Chuck Davis Orchestra sin Spirit of Sunshine, som DJ Duckbomb, halvparten av DJ-duoen Sharegroove, la opp på Soundcloud for et par uker siden. Originalen kommer fra West End Records i 1977, et plateselskap som har en imponerende bra utgivelsesliste bak seg. Spirit of Sunshine er perfekt for sommerhverdagen, i det minste så lenge været holder. Ingen overraskelser, bare en glatt, funky groove som på ingen måte virker forstyrrende på sløvingen min.

Moullinex – Love Magnetic EP

Moullinex, aka Luís Clara Gomes, har ikke tatt sommerferie. Den produktive portugiseren har produsert en rekke remixer for Glenc Check, Best Youth, Discobelle, Röyksopp og kommmeri morgen ut med sin nye EP Love Magnetic. Moullinex spilte for We Are Borg på Kvarteret i 2011, og har siden den gangen dominert det internasjonale miljøet. Moullinex er ubetvilsomt en av den mest prominente nudiscoprodusenten dette tiåret, og har en evne til å fornye seg selv i et antall samarbeid med talentfulle artister verden over. Et forsøk på å beskrive stilen til Moullinex kan være en blanding av house, nudisco, electro, frenchtouch og new wave, og musikken minner mye om XINOBI, Gigamesh, Zimmer og Aeroplane.

Love Magnetic er en groovy låt med saftig synth og herlig vokal. En låt som definetivt kommer på toppen på min spilleliste i sommer! Love Magnetic EP er ute i morgen og vil inneholde en annen låt som heter Time and Tide.

Mai 2014

Det er svette dager i Bergen for tiden, og man kan kjenne D vitaminlageret bygger seg sakte opp. I løpet av mai har det blitt publisert en del gode låter som stimulere sommersugne lyttere. En klar sommerstemme for meg er Chromeo som gav sitt fjerde album White Women 12 mai.

Jeg vil beskrive musikken til Chromeo på følgende måte: Se for deg en yatch, forgylt med gull og afrikansk teak, ankret opp et sted mellom den franske reviera og Detroit. Båten kalles S.S. Chromeo og har seilt på det internasjonalefarvannet av funk i over 10 år. Første styrmann er Dave 1, stemmen og tenkere og sitter i bauen på båten og nipper rosévin og leser fransk litteratur. Med ham finner vi muskuløse P-Thugg som sitter i det musikale maskinrommet sippende på ghetto-cocktails, tenkende på sitt neste funkriff.

White Woman er et digg album men jeg får følelsen av at Chromeo gjentar seg selv. Albumet er som sagt deres fjerde, og man kan lett forveklset albumet med låtene fra Fancy Footwork fra 2007. Men det fult mulig å like Chromeo, samtidig som man innrømmer for seg selv, at det de har produsert, er det samme som de har gjort de siste 10 årene. Jeg finner ikke noe kjøtt på potetene. Men dette er kanskje poenget. Chromeo kødder mye, og har altid laget morsome sanger. Chease og luftig Daft Punk synth og ironisk sexsistiske sanger.

Fall Back 2U er et eksempel. Låten inneholder saksofon solo, “vokoder”-soloer (robotstemme) og et kor som egentlig ikke burde ha fungert, men fungerer fordi det er Chromeo.

Selvom White Women starter med et upbeat temop, med låter som har sirkulert nettet en stund, ligger styken i de myke og mer sårbare låtene. Lost on the Way Home er en veldig fin låt fremfør av David i duet med lillesøsteren til Byoncé, Solange, som handler om alltid å ha ryggen til parteren sin. Andre jeg kan nevne er Erza`s Interlude sunget av Erza i Wampire Weekend og Old 45s.

Oppsummert liker jeg det nye albummet til Chromeo, fordi det er Chromeo og de har klart å lage sin egen greie. Det er kanskje ikke så viktig å forny seg når de har etablert noe bra.

En remix av Jealous ble lagt ut for noen dager siden av unge Jerry Folk fra Oslo. Han er 18 år og har laget en ganske kul remix hvor han har lagt på ny synth og nytt tempo. Dette gjør at låten får en helt annen karakter. Litt slow-tempo gjør at låten blir deilig og deigte. Jerry Folk har mye annet på lager, så sjekk han ut på Soundcloud.

Et annet slowtempo høydepunkt i mai var den nydelige og varme discoremixen til Prins Thomas Let me down gently av La Roux. Det et høydepunkt fordi det er lenge siden Elly Jackson har gitt ut noe. Let me down gently er en teaser til hennes etterlengtede album som kommer ut syvende juli.Prins Thomas har mange meritter med internasjonale artister. Han har tidligere remixet for Facilities, DFA records, Vinnie Who, Haim og mye mer. Dette er med å sette Norge på kartet.

En siste kul låt fra mai er In the Shade av Best Youth og Moullinex som ble publisert for to dager siden. Moullinex lager topp musikk! I denne låten har han blitt med popbandet Best Youth for å produsere en vakker og fin sommerlåt.

Se musikkvideoen her!

Sjekk ut Chromeo på

Soundloud
Spotify
Facebook