ATELLA

“Som et ekko fra en svunnen tid med analoge systemer, når lyden til slutt Bergen. Filtrert gjennom byens urbane uttrykk, spres lyden tilbake til verden i en ny form”

Slik lyder det når Atealla skal beskrive seg selv. I dag tar Atella over for Lemaitre med ett tre timers langt DJ-set i Grøndahls fra kl 00.00 til 03.00. Forvent deg fin loungestemning utover kvelden!

Atella har tidligere gitt ut to utgivelser på det belgiske plateselsapet Eskimo Recordings (én under det tidligere aliaset Made In Sane), der de også slipper en ny EP i løpet av våren/sommeren. I tillegg har de også gjort et knippe med remikser av bl.a. Lemaitre, Lindstrøm og Bow To Each Other. Hør de forskjellige remixene nedenfor!

Program onsdag:

12:00 – Lunsj med Frank og Bernt i Stjernesalen (ikke en del av Helhus)
19:00 – Dørene til Helhus åpner
19:15 – Bernt Hagtvet og Agnete Haaland om dannelse (Tivoli)
19:00 – Brettspillonsdag (Stjernesalen)
20:00 – Youtube-throwdown med BERGEN FILMKLUBB (Speilsalen)
22:30 – Lemaitre (Teglverket)
00:00 – Atella (DJ) (Grøndahls)

Sjekk ut facebook arrangementet her!

TARJEI NYGÅRD – VELFERD – MAGNUS INTERNATIONAL

We Are BORG og Studentersamfunnet i Bergen avslutter jubileumsuken for Kvarteret med en særs smakfull gavepakke som burde tilfredsstille selv de mest kresne ganer. Med en lang DJ-session i Tivoli samt WAB DJs på plass i Stjernegulv skal det godt gjøres å kjede seg på Kvarteret kommende fredag.

Tivoli

Pétur Blöndal
Love Rock kan snurre plater på nivå med de beste, og kan trolig introdusere deg til artister du ikke var klar over at du elsket. Om du sjekker ut Soundcloud-profilen hans, ser du fort hvor variert musikksmaken er, et lite hint mot hva du kan forvente for kvelden.

Velferd

Bergenseren bak scenenavnet Velferd produserer topp dansbar musikk med tydelige innflytelser fra disco, house og techno, gammelt som nytt. Han er kanskje best kjent for en remix av Kings of Convenience sin Rule My World, en låt som lett kan redde enhver regntung ettermiddag, men hans egne produksjoner er helst det vi hører på en helgekveld i godt selskap. Det ligger langt fra nok materiale på Soundcloud, men kan til gjengjeld fra tid til annen finnes bak miksepulten rundt om i Bergen.

Sjekk ut Velferd på Facebook her!

Tarjei Nygård

Da vi fikk tilbudet om å booke for Kvarterets jubileumsuke var det ingen tvil om at Tarjei Nygård skulle med på plakaten. Det er litt under ett år siden vi sist inviterte medeieren av Untz Untz til Kvarteret i anledning et helhus med USSR-tema, og det er utrolig kult å kunne presentere karen som har sørget for noen fantastiske kvelder for oss både i Stavanger å Bergen. Det er ikke lett å si hva du kan forvente fra en platesnurrer som er såpass flink til å tilpasse seg publikum som det Tarjei er, det blir lettere og bedre for oss alle om du bare tar turen innom i løpet av kvelden.

Sjekk ut Tarjei Nygård på Facebook her!

Magnus International

Om du leter opp Magnus International på Soundcloud finner du ikke videre mye utover noen noenlunde regelmessige (og fantastiske, som må nevnes) mixtapes, men heldigvis er det litt mer å ta i på Spotify, hvor du kan finne et par EPer, riktignok et par år gamle, samt min personlige favoritt i Compilation fra Full Pupp sin jubileumsutgivelse etter ti år. Magnus International spiller kosmisk house, techno & beyond. Jeg anbefaler absolutt på det sterkeste at du sjekker ut alt du får tak i, for Magnus International er en kar som gjør akkurat det han selv vil med musikken, og det funker hver eneste gang. Denne kvelden fyrer Magnus i gang et liveset som har fått mye oppmerksomhet i Oslo.

Sjekk ut Manus på facebook her!

 

Stjernegulv

We Are Borg DJs
We Are BORG okkuperer Stjernegulvet rundt klokken 23 og ut kvelden, og har planer om å sørge for en i det minste noenlunde behagelig opplevelse for de av dere som velger å ikke få med dere noen av de mer etablerte navnene som setter opp sjappe i andre deler av huset. Dick Rhodes (tidligere MyBrotherAndy) og bookingansvarlig i We Are Borg, Olav Eggestøl sørger for god stemning utover natten.

 

Halvtimen

Ruben Nesse (Brilliance)
I Halvtimen finner du klubbfikseren og mannen bak plateselskapet Brilliance Records. Ruben Nesse er også mannen bak det vellykkede klubbkonseptet Klubb Safari, som er et tropisk tilsnitt i regntunge Bergen.

Program fredag:

Program:
19:00 – Dørene til Helhus åpner
20:00 – Cabaret (Storelogen)
22:00 – Etterfest til Cabaret (Speilsalen)
22:30 – Halvtimen (alle rettigheter fra 20 år) med Ruben Nesse (Halvtimen)
23:00 – Ralph Myerz & The Jack Herren Band (Official fanpage) (Teglverket)
23:00 – Stjernegulv med We Are Borg, Cock Rhodes og Olav Eggestøl
23:00 – Klubb i Tivoli med Petur Blondalen, Velferd, TARJEI NYGÅRD (Official) og Magnus International (live)

Se facebookarrangement her!

STINE AMUNDSEN – KEVIN FAUSKE – ERLEND KLETTE

Neste torsdag, under jubileumsuken til Kvarteret, spiller seks forskjellige DJer, med ulike spillestiler og fartstid. Alt fra Electroswing, Worldmusic, til Nudisco og Deep house. Nedenfor kan du lese om DJene, deres musikkinteresser og klubbkonsepter!

Geir Svennson (Klubb Kanibal/Casiokids) – Halvtimen
Geir Svennson er på mange måter en gudfar innenfor DJ-miljøet i Bergen, og vi gleder oss over at han blir med under jubileumsuken! Med over 10 år bak seg som profesjonell DJ og mange hundre gigs med Klubb Kannibal er perkusjonisten fra Casiokids et sikkert kort for alle med en over middels intresserte for moderne krysskulturell dansemusikk: African,Disco, Beats, Tropical, Electronique.

Svensson er en ekte oppdagelsesreisende: Med verden som sin lekegrind blander han nåtidens moderne dansemusikk og fremtidens verdensmusikk med rungende ekko fra fortiden. På jakten etter den edleste beat flakker han hvileløst mellom kontinenter, tidsepoker, og sjangere. Uten å miste synet av målet og ridende på en bølge av bass styrer han kvelden trygt i land. Fyren spiller etter hjerte og lar kun DET få styre kveldens musikalske reise. Man hvet aldri helt hva man får, bare at det det blir det beste du aldri før har hørt.

Du vil finne Svennson bak miksebordet i spritbaren på torsdag! Bestill deg en tropisk drink og lev deg inn i Svennsons kule konsept. Ta en liten lytt på når Geir snakket om Klubb Kanibal med Ruben på P3!

Stine Amundsen (Jungster) – Tivoli
Stine Amundsen er en Oslojente som begynte å spille for drøyt ett år siden. Med flere mixtaper ute på soundcloud i 2014 har hun viste sin evne til å finne kul klubbmusikk og sette det sammen til harmoniske solstråler. Det er ikke så rart at hun blir booket inn på de kuleste og største klubbene i Oslo titt og ofte.

Samme med Kevin Fauske skal Amunsen lage klubbstemning i Tivoli denne torsdagen! Det er bare til å glede seg!

Kevin Fauske (Jungster)- Tivoli
Kevin Fauske gjør en liten snarvisit til Kvarteret igjen, og tar med seg den deilige klubbpakken med musikk – og lys effekter som stimulerer både øyne og ører.

Dr. Roman (Speakeasy Electroswing) – Teglverket
Dr. Roman er en booking jeg speiselt har gledet meg lenge til, fordi han er med i et ganske unikt og sjeldent klubbkonsept. Dr. Roman en av grunnleggerende i det oslobaserte klubb/event konseptet Speakeasy Electroswing som beskriver seg selv på følgende måte:

“Welcome to the retro-future. As our economy revisits the depression era, it is time for our culture to revel in the glory of those days. It is time to get snazzed up, and get down to the sounds of Electro Swing that have been taking over Europe & the America’s in the last few years”

Dr. Roman har sammen med Speakeasy tatt med Electroswing til Norge i over 3 år nå. Med bakgrunn i britisk drum&bass og sin gode evne til å mikse, spiller han de mer rakse swing låtene, både gamle og nye, som vil definetift få deg til å danse. Dr. Roman spiller etter Det Vestlandske Selskabsorkester (VSO) sin konsert. Pynt deg opp, og lev deg inn i 20-30-tallet.

Erlend Klette (Maksimal) – Stjernesalen
Erlend Klette er en DJ som du ofte ser rundt om i byen på forskjellige klubbkvelder. I fjor var et aktivt år for Klette, med spillejobber i Norges tre største byer. Klubberne på steder som Dattera til hagen, Fisk og Vilt, Landmark eller Kafe Opera har alle kunne nyte den gjenkjennelige diskobelagte housen. Det siste året har Erlend Klette delt plakat med navn som Skatebård, Bjørn Torske og André Bratten. Natt og Dag omtalte Klette følgende: “På dansegulvet serverer han en rett bestående av den tyngre delen av house, men med smakfulle henvisninger til mer tilgjengelig R&B, lavterskel-pop og nymotens disko.”(Natt og Dag, jan 15)

Fugu Beats (We Are Borg) – Stjernesalen

Fugu Beats, Erlend Sandholm, er 24 år, utdannet jurist, DJ og produsent. Erlend har vært med å starte DJ-kollektivet til We Are Borg og har drevet med promotering. Med en nærmest nevrotisk bakgrunn som musikknerd, er minnepennen til Erlend stappfull av deilig deep house, nudisco og hiphop.

Du finner både Erlend Klette og Fugu Beats i Stjernesalen på torsdagen. Ta deg en pils, sitt deg ned, dans og nyt lokale råvarer fra Bergen.

Program torsdag:

KL 19.00: Helhuset åpner
KL 19.15: Kaffemøte – Tivol
KL 19.30: Filmquiz – Speilsalen
KL 20.00: Gatsby Galore i regi av Vestlandske Selskabsoresteret – Teglverket
KL 23.00: Geir Svennson – Halvtimen
KL 23.00: Stine Amundsne og Kevin Fauske (DJ og VJ) – Tivoli
Kl 23.00: Erlend Klette og Fugu Beats – Stjernesalen
Kl 00.00: Dr. Roman – Teglverket

Sjekk ut facebookarrangementet her!

ØYVIND MORKEN

Osloboer Øyvind Morken har en unik evne til å spille fra A til Å uavhengig av sjanger og kontrollere tempoet opp og ned uten å miste kontakt med dansegulvet. Hver onsdag kjører Øyvind “Untzdag” på Jaeger i Oslo, som har utviklet seg til en institusjon som tiltrekker seg et festklart publikum som er åpne for det meste.

I løpet av de siste tiårene har han snurret plater gjennom Skandinavia og  Balkan, fra nord til sør i Europa og rundt i Storbritannia.

Morken har gitt ut flere plater gjennom Prins Thomas sitt plateselskap, Full Pupp, med støtte fra forskjellige produsenter, som techno-gudfaren Juan Atkins og Lovefingers.

Under Kvarterets jubileumsuke kommer Øyvind Morken innom på tirsdagen for å snurre igang et fire(!) timer langt vinylsett i Grøndahl, noe du ikke kan gå glipp av. Sees der!

Program tirsdag:

KL. 19.00 – Åpning av Helhuset
KL. 19.15 – Standup – Tivoli
KL. 20.00 – Jubileumsquiz (rykter om gode premier) – Sjernesalen
KL. 20.00 – Korkveld med Sirenene og Armeriddere – Storelogen
KL. 21.00 – O´Martin – Teglverket
KL- 23.00 – Øyvind Morken (Full Pupp)

Sjekk ut facebookarrangement her!

PÉTUR BLÖNDAL – LARS FINBORUD

På mandag neste uke (16.02) starter Jubileumsuken til Kvarteret! Dette har vi sett lenge frem til, og vi har fått huket tak i de to hyggeligste DJene i Bergen, som skal sereverer en herlig balearic blanding av disco, house, pop og ambient utover kvelden!

Pétur Blöndal er 29 år gammel arkitekt og produsent fra Island. I det siste har Pétur skrevet og produsert musikk for bandet Love Rock, og samarbeidsprosjektet Bukve/Bløndaln. Sammen med Sveinbjørn Thorarensen (Hermigervill) og vokalist Egill Halldórsson utgjør de gruppen Love Rock som skal slippe sin første singel “Will You Be There?” kommende vår. Vi har fått en liten høreprøve fra trioen, og det er bare å glede seg til plateslippet!

Følg med på Love Rock på Soundcloud!

Lars Finborud er hyggelig vossing som er godt kjent i musikk-Bergen. Når du ikke ser ham bak platespillerne på Klubbmisjonen, er han travelt opptatt med prosjekter som Tellef Raabe og Advanced Language. Finborud tar seg alltid tid med å bygge opp et dansegulv, og bruker alle midler han har i platekassen sin får å få deg til danse.

Program mandag:

KL. 14.00 – Offisiell åpning i Stjernesalen
KL. 17.00 – Mikromandag XL og ølsmaking i Storelogen
KL. 19.00 – Åpning av Helhuset:
KL. 19.15 – Kut Jørgen Røed Ødegaard – Tivoli
KL. 20.00 – Poesiaften – Speilsalen
KL. 22.00 – Hanne Kolstø – Teglverket
KL. 23.00 – Pétur Blöndal b2b Lars Finborud – Grøndahls

Sjekk ut programmet for resten av uken her!

TÔG // KVARTERET // 15.11

Tôg skrev seg inn i musikkhistorien da de i høst avslørte at bandet legger opp etter jul. I en årrekke har det vestlandske elektropopbandet levert solide, dansbare synthperler gjennom to album, “Sansen” og “Reint mel (i posen din)”. Det er med vemodig å tenke på at Tôg ikke lengre vil eksistere: Endeløse nachspiel i ungdomstiden i Stavanger hvor “Sansen” ble spilt nonstop, og nå i studenttiden hvor jeg har danset meg svett til “Av hengslene” på Hulen.

We Are Borg har heldigvis klart å huke fatt i bandet før de gir seg, og vi skal gi dem en verdig feiring på Kvarteret under Studentersamfunnet i Bergen sitt Helhus, “Homo Partiens Partiens”.

Inviter vennene dine og bli med på å ta det helt ut i en siste feiring med Tôg på Kvarteret! For mer informasjon om hvor og når, se her!

I dag lanserte Tôg videoen for låten “Av hengslene” som ble spilt inn på Haiti. En sosialantropologisk mixup av stavangerdialekt, boogie, synth og Haitisk kultur.

Sjekk ut Tôg på:

Soundcloud
Facebook
Twitter
Hjemmeside

TOBTOK // BERGEN // 01.11.14

Tobtok aka Tobias Karlsson er 21 år og representerer den nye generasjonen av French House og Nu Disco i Sverige. På Haloween kommer Tobtok til Bergen, en booking vi har gledet oss lenge til! Vi har plukket en håndfull med låter som er verdt å ta en kikk på.

Timing har kanskje mye og si, og Tobtok har kastet seg på bølgen av populæritet rundt Tropical House og Nu Disco. Hans siste Indie Dance singel “Higher”, med vokal fra hovedvokalisten i Urban Cone, Emil Hero, fikk stor oppmerksomhet for rundt en måned siden. I går rundet han to millioner avspillinger på soundcloud og statestikken på Hype Machine og Youtube er like imponerende.

Etter han stratet med produksjon av disco-orientert musikk har Lemaitre spilt en stor rolle for Tobtok. I sommer gjorde Tobtok og Oliver Nelson en sammarbeidsremix av Lemaitre sin siste singel “High Tide”. Fellesnevneren mellom Tobtok og Lemaitre er energisk dansemusikk, men Tobotok har en mye mer avslappet tropisk stil. Dette ser vi blandt annet i låten “Savanna” som kom ut i januar.

Tobtok har også gitt ut en del låter gjennom det franske labelet Kitsuné, blandt annet en remix av Years & Years sin låt Real og en del mixtaper. Favoritten er påskemixtapen nedenfor!

Vil du høre mer på Tobtok bør du besøke

Soundcloud: https://soundcloud.com/tobtok
Facebook: https://www.facebook.com/Tobtok?fref=ts
Twitter: https://twitter.com/Tobtok

B.G. Baarregaard

B.G Baaregaard er en islandsk produsent – og DJ som virkelig er i vinden for tiden. I dag rundet Gauti 3000 følgere på Soundloud!

Hans musikalskeutrykk varierer fra latininspirerte låter til house, funk, boogie og disco i forskjellige former. Islendingen har en utrolig musikalsk CV, og låtene hans har blitt publisert på labels som Whisky Disco, Editroial, Midnight Riot, Gazeebo International, Disco Volante, Silhouette Music, Blitz Club og Audaz. I tillegg har han laget en del DJsett for kjente podcastserier.

Akuratt nå jobber han med sin første EP for 90-talls houselabelet Paper Recording og hans tredje EP for Whisky Disco. Når han ikke produserer reedits, remixer og låter finner vi Gauti bak platesnurrere på diverse utesteder i Oslo. Hovedsaklig Dattera til Hagen. Det har lenge klødd i fingerene våre for å få booket Gauti og den 27 september vil islendingen sette seg på discotoget til Bergen og spille under ASF sitt Helhus. Konserten skal være i Tivoli og Gauti går på klokken 01.00. For musikkelskere er dette en kveld du helst ikke vil gå glipp av.

B.G Baarregaard fikk stor oppmerksomhet gjennom EPen Love Deluxe som ble utgitt av Whiskey Disco for 10 måneder siden, og er min facoritt. EPen beggyner med The Sound, en genial remix med funky perkusjon, suggerende og bobblende bass og en god bruk av orginallåten. Videre senkes tempoet og stemningen i den funky remixen The Return. EPen rundes av med The Desire som er en mer Italo Disco inspirert låt. Man kan lett fatte at Gauti er inspirert av Skatebård sitt italoinspirerte musikalske utrykk. Grunerlokka groove er en morsom bonuslåt på EPen, som blander african house og italo disco.

Følg B.G Baarregaard på, soundcloud og facebook

We Are Borg er tilbake fra sommerferie

Etter ett år med dvale i 2013 ble We Are Borg gjenreist fra organisasjonens mørke kjeller. Med nedstøvede platespillere og vinyler gikk vi inn i 2014 med stor optimisme. Vårsemesteret gikk og vi hadde to solide klubbkvelder på Kvarteret med discoduoen Fukuyama og platekongen Tarjei Nygård. Det er fint lite som motiverer oss mer enn å se folk danse seg svette til en artist vi har booket, og med to såpass suksessfulle kvelder bak oss bestemte vi oss at det var på tide å utvide operasjonen vår. Med god hjelp fra Kulturstyret, NRF, Kvartert og driftsorganisasjonene, skal vi ha rundt seks kvelder det kommende semesteret og kvaliteten kommer til å bli høy!

Vi er den eneste seriøse, non-profitt, klubbaktøren på Det Akademiske Kvarterog ønsker å løfte klubbkveldene til noe mer enn en hastebooking til et togaparty eller Stjernegulv. Dette er både negativt for artisten, som gjerne ønkser å formidle sin musikk og for klubbmiljøet i Bergen. Formålet med We Are Borgs eksistens er å promotere lokal, nasjonal og internasjonal elektroniskmusikk til studenter. Med vår kunnskap og erfaring ønsker vi å gjøre Det Akademiske Kvarteret til en plass som skal fungere som en bro mellom studentene og byens klubbmiljø.

Vi starter høstsemestere ved å by på lokal råvarer fra byens utesteder. På torsdag spilte Kasper Romskip & Planeter og Njål under MatNat helhuset. Tross i at de sjokkerende nok måtte bryte av under settet og manglende utstyr spilte bergenserne utrolig bra.

Kasper og Njål er alltid nådeløse når de hiver seg over platesnurreren, og har skapt en unik stil sammen. Med deres lange erfaring fra klubbscenen i Bergen og deres endeløse repotoar av house – og tekno låter tør jeg å påstå at Kasper og Njål er noe av den beste housemusikken Bergen har å by på. Over en øl før konserten diskuterte vi litt spillestiler og sjanger. “Eg elsker alt som er jævlig, dersom en låt har 220 bpm kjøper jeg den” lo Kasper. Fuck it holdningen er en sentral del av duoens repetoar og sjarm.

I dag skal vi ha tropiskebeats i Halvtimen hvor vi har invitert Klubb Safari Djs. Dette gleder vi oss til! Klubb Safari er et nytt og spennede klubbkonsept i byen med utgangspunkt i tropiskedrinker, musikk og innredning. Det blir en herlig blandingen mellom Ruben Nesse sin lette nudisco og Simon Opitz sitt utrolig kule housesett. Forvent deg alt fra tunge klubbklassikere til dansbar indiepop! Til Warmup vil ukjente Fugu Beats aka Erlend Sandholm komme. Erlend imponerer med egenkomponerte låter, spesielt en herlig houselåt han la ut i sommer.

Dette er da begynnelsen på programmet vårt denne høsten. Lokale råvarer for studenter. Resten av programet vårt slippes ut med jevne mellomrom. Det er noen store artister som vil avlegge oss et besøk i løpet av semestert! Følg oss på facebook og weareborg.info for flere oppdateringer, og send oss en mail dersom dere ønsker å bli medlem i We Are Borg.

Tropisk Nektar

Brilliance Records har i snart fire år levert finfin musikk til folket i Bergen, og i går arrangerte de Tropisk Nektar på Landmark med Ruben Nesse, Matiaz Tellez og Simon Opitz. Et friskt og tropisk innpust i en ellers så regntung by.

Ruben Nesse og Simon Opitz er to spennende platesnurrere du bør følge med på. 28 år gamle Ruben Nesse driver Brilliance Records, og er fra tid til annen å finne bak et snurrebord i Bergen. På fredag spilte han på Kvarteret hvor han disket opp tropiske beats og gjorde en solid opptreden. Bare synd at Kvarteret ikke hadde tilrettelagt for dans, for dansemusklene mine dirret.

Simon Opitz er student og har drevet med flere kule konsepter på klubbscenen i Bergen. I april varmet han opp for Tarjei Nygård under Party in the USSR. Opitz driver mye med performance, og er tydelig inspirert av house. Dette ønsker Opitz å implementere i klubb-Bergen, å lage en klubbscene utenfor sentrum basert på kunst, elektronisk musikk og performance.

Initativet fra Brilliance Records får full støtte fra oss. Slike klubbkvelder er noe vi trenger mer av i byen vår. Vi lesker oss i konseptet og ønsker mer av slike type arrangementer i fremtiden!

Her er en spilleliste Brilliance la ut før arrangementet i går

Sjekk ut Brilliance Records på

Facebook
Twitter
Soundcloud
Hjemmeside