[WABMIX06] VESTKYST THE FUNKY FRENCH FUTURE TOUCH

Det er et par måneder siden sist, men vi gjør opp for det i form av en 50 minutters miks full av French Touch, Funky House og Future Funk som strekker seg over tre tiår! Vestkyst stiller opp med klassikere og personlige favoritter. Sporlisten finner du på Soundcloud!

[WABMIX05] ERLEND SANDHOLM FRENCH HOUSE MIX

Helgens energiske up-beat mixtape kommer fra Borg DJ Erlend Sandholm. Sandholm har gravd dypt i biblioteket sitt og funnet frem ett par herlige French House låter fra rundt år 2006. Dette er ett gledelig gjensyn med en sjanger som ikke lengre spilles så mye på klubbscenen i Norge, og Europa forøvrig. Ta deg derfor en lytt og la deg inspirere! Sjekk også ut Erlend Sandholm sitt Trap / Hiphop alibi Fugu Beats på soundcloud:

[WABMIX03] Alex Cazorla Høstmix

Franskmannen Alex Cazorla er det nyeste tilskudd til DJ-kollektivet vårt. Cazorla har en sterk lidenskap for undergrunns house og techno, og har bygget opp en kredibel samling av vinyler fra toneangivende labels. Med et 1210 technics og Xone 92 set-up, kan vi glede oss til flere mixtapes fra Cazorla!

I dag har han spilt inn en live technomix til oss, som han beskriver som følgende:

“Mix of artists and labels I follow, I wanted to make a dark and playful mix to listen at this precise moment when you’ve just finished your 12th glass of champagne at the start of Christmas Eve and you are finally ready to face the whole family for the next 8 hours”.

We Are Borg intervju med Tobtok + mixtape: Mybrotherandy

Forrige lørdag arrangerte We Are Borg dansegulv med Tobtok, Fugu Beats og Mybrotherandy under Halloween Helhuset til Realistforeningen i Bergen.

Før konserten hadden Andrew Rhodes (Mybrotherandy) et intervju med Tobtok på radioprogrammet sitt Blah Blah Woof Woof. Deler av intervjuet finner du nedenfor. Vi tok også opp settet til Mybrotherandy, som nå ligger ute på Soundcloud.

Intervju med Tobtok

Etter å ha spilt rundt om i Europa på Kitsuné Club Nights og produsert fantastiske remixser, ble låten til Tobbtok, «Higher» nettopp spilt på verdens største radiokanal BBC Radio 1. Flere av remixene hans av The Magican, Icona Pop, Blonde og Lemaitre har denne høsten toppet rangeringen på Hype Machine.

Andrew: Du skal slippe ut en EP på Kitsuné snart, hva kan vi forvente av EPen?

Tobtok: Den første låten på EPen har mye de samme vibbene som “Savanna”, og den er veldig lett og oppløftende. Den andre låten “Free” er laget sammen med en nokså ukjent duo fra Australia, som lager alternativ indie. Jeg har prøvd å legge indie inn i en kombo tropisk house/disco. Den siste låten kalles “Deux” og har en mer deep house vibe, samtidig som den er funky.

Andrew: Hvordan ble du innvolvert i arbeidet med Kitsuné?

Tobtok: Jeg tror at jeg gjorde den rette musikken på tidspunktet jeg ble kontaktet. Min gode venn Oliver Nelson, som er under samme management som meg, gjorde en remix for Kitsuné og fikk meg inn. Years & Years remixen min ble tatt godt i mot, og siden den gang har jeg gjort flere, Kitsuné Club Nights, remixer og nå denne EPen. De er veldig greie å jobbe med!

Andrew: Du har nevnt sjangeren tropisk house, dette har jo vært definetift lyden for de siste årene med artister som Thommas Jack, Kygo og deg. Hvordan tror du denne sjangeren oppstod?

Tobtok: For å være ærlig så er jeg ikke helt sikker. Jeg har vært i french-touch nudisco scenen siden den 2010, og i løpet av denne perioden har lydbildet utvilklet seg veldig. Det er en slags naturlig utvikling av subsjangre, og hvordan de tar opp greier fra tidligere sjangre. Jeg er ikke sikker på om at tropiskhouse stammer fra nudisco, det kan jo for all del være en random DJ som dro til Karibien og ble inspirert av steeldrums.

Andrew: Din tidligere singel “Higer” har fått stor annerkjennelse av Pete Tong, som er en av de store “taste makers” på BBC radio One. Hvordan føles det få en slik annerkjennelse?

Tobtok: Det er veldig vanskelig å forstå, jeg har ikke klart å fatte hvor stort dette er. Åpenbart er radio i Englad og USA stort. I USA kjører alle biler, og det finnes millioner av lyttere, mens i England er det store radiogiganter som har internasjonal makt over musikkindustrien. Støtter de deg, vet hele verden om det. Det føles som jeg har fått denne annerkjennelsen, og det er helt fantastisk!

Andrew: Føler du mye press som følger med denne annerkjennelsen, eller er du bare glad for det?

Tobtok: Ja jeg kjenner selvfølgelig mye press forbundet ved dette. Jeg må jo toppe min neste singel, som må være bedre og sterker enn Higher. Men det er alltid bra å jobbe under press!

This slideshow requires JavaScript.

Andrew: Hva er prossesen bak å skrive orginale sanger?

Tobtok: Det er ikke rocket sience, det er ganske enkelt! Jeg pleier å starte å leke meg med et enkelt riff på piano, så jobber jeg rundt det og ekspermienterer med ulike lyder. Jeg har alltid en ide av hvordan det endelige produktet skal høres ut.

Andrew: Finner du dette forskjellig fra å gjøre remixer?

Tobtok: Ja det er faktisk en stor forskjell mellom å lage en remix og en orginal låt. Med orginale må du starte fra ingenting, det er en helt annen prosess, din egen smak og din egen ide spiller stor rolle her. Med en remix jobber du med en annen sin ide og man setter sine smaker inn i den ideen. Jeg liker å jobbe med begge, siden de gir meg mye musikalsk inspirasjon.

Andrew: Hvilke artister hører du på for dagen?

Tobtok: Jeg liker Shift K3Y som har laget to kule låter nå. Det er ganske interessant fordi han har laget mye Dubstepp før, men nå lager han Cheesy RnB og deep House. Jeg hører på musikk 7 timer til dagen, når jeg ikke jobber hører jeg alltid på musikk, så det er litt vanskelig å si en låt.

Andrew: Har du noen artister som du vil spesifikt jobbe med, ett slags drømmesammarbeid?

Tobtok: Mitt drømmesammarbeid hadde vært Neil Rodgers. Han er en slags gudfar for discoen. Han har vært hypet rundt disco, og han fortjener det totalt. Jeg har alltid remixet sangene han har vært med å produsere.

Andrew: Hva er planene for resten av året og inn i 2015?

Tobtok: Jeg har ett tonn med arbeid. Managementet mitt har store planer for meg, og de føler en strategi som har gått veldig bra for oss. Forrige uke var jeg i studio i London, og fikk skrevet med store songwriters. Neste år vil vi starte med skikkelig turnering, 2015 kommer til å bli det mest spennede året.

Settlisten til Mybrotherandy:

Toni Braxton – You’re Making Me High (Loveless Remix)
Teedra Moses – Be Your Girl (Kaytranada Edition)
Janet Jackson – If (Kaytranada Edition)
ODESZA – Say My Name ft. Zyra (Hayden James Remix)
Frank Ocean – Thinkin Bout You (Motez Edit)
Disclosure – When A Fire Starts To Burn (Steezmonks’ Remix)
Elizabeth Rose – The Good Life (Emoh Instead Poolside Mix)
Cut Copy – Meet Me In A House Of Love (TJANI Remix)
Nicky Night Time – Everybody Together (Original Mix)
Dusky – Careless
Audio Junkies – P3rf3ct L0ve (Vocal Mix)
The Presets – No Fun (RUFUS Remix)
RUFUS – Unforgiven (The Presets Remix)
Touch Sensitive / Anna Lunoe – Real Talk
Hermitude – HyperParadise
Cosmo’s Midnight – The Dofflin (Wave Raver Remix)
Hudson Mohawke – Chimes

We Are Borg ekslusiv Mixtape + Intervju med B.G. Baarregaard

We Are Borg presenterer We Are Borg ekslusiv Mixtape + Intervju av B.G. Baarregaard.

B.G. Baarregaard, eller Björn Gauti Björnsson, er en energisk islandsk produsent og dj med en farlig interesse for deep house og disco. Med en utsøkt stil har han funnet sin vei inn i norges klubbhjerter. Når han ikke spiller på utesteder i Oslo, er han å finne enten på jobb eller i studio. Han har blitt publisert gjennom plateselskap som Whiskey Disco, Editorial, Disco Volante, Midnight Riot, Fet, Silhouette Music, og har kjørt runden i bloggosfæren flere ganger. Settet Björn Gauti spilte under Kvarteret ligger nå til nedlasting på We Are Borg sin Soundcloud, sammen med en full setlist. Ruller du litt ned finner du også et eksklusivt intervju!

Tracklist:

1. JKriv & The Disco Machine – Make It Hot (Duff Disco Mix)
2. B.G. Baarregaard – The Desire
3. Dr Packer – Taxi’s In Space
4. Brutal Disco -This Kinda Lovin (Hotbox boogie dub)
5. Disco Boogie Classics – Limited Search
6. Mr. Scruff – We Are Coming (Max Graef Remix)
7. ‪Fred Everything feat. Vanessa Baker – Friday (Crazy P Remix)
8. Joey Negro & The Sunburst Band – Why Wait For Tomorrow feat. Pete Simpson (Al Kent Disco Madness Version)
9. Todd Terje – Spiral
10. Art of Tones – Take Me Higher (Dub)
11. ‪Stereogamous – Face Love Anew (Horse Meat Disco Remix)
12. Gus Gus – Obnoxiously Sexual
13. Hercules Love Affair – My Offence (Detroit Swindle Anger Management Remix)
14. Mikki Funk – Love Inside
15. DeejayKul – Feeling Good (DeejayKul Classic Love Deep Mix)
16. ‪Frits Wentink – Shrewd (Original Mix)
17. Outboxx – Feel Your Love
18. Rodriguez Jr. – Mustang (Original Mix)
19. ‪Olivier Gregoire – Sarma

WAB: Du er nettopp blitt ferdig med en tredje EP som skal lanseres på Whisky Disco senere i år. Hvem er Whisky Disco?

B.G: Whiskey disco er et amerikansk plateselskap som drives av Sleazy McQueen som fokuserer på nudisco og deep house.

WAB: Forrige EP som du ga ut gjennom Whisky Disco var markert på soundcloud som “sexual acid space disco boogie”. Kan vi forvente mye av det samme, eller beveger du deg mer mot deep house?

B.G: Denne gangen vil jeg fokusere mer på deep house. EPen vil inneholde 3 låter som er selvprodusert. Noe annerledes er at jeg har spilt inn gitar og vokal.

WAB: På forrige EP du gav ut var det også en bonuslåt som het “Grünerlokka groove”. Finner du Oslo inspirerende når du lager musikk?

B.G: Jeg flyttet til Grünerlokka for 2 år siden, så på en måte kan man si at “Grünerlokke groove” er en liten tribute, ja. Oslo er en mye større by en hjembyen min Rejavik. Beliggenheten til Oslo gjør at det er et mer spennende klubbliv enn på Island.

WAB: Når begynte du å produsere låter, og hva vil du si “gjennombruddet” ditt var?

B.G: Jeg har alltid vært interessert i musikk, helt siden jeg var 14 år. Før hørte jeg mye på akustisk og abstrakt musikk, og det var ikke før 5 år siden at jeg begynte å produsere disco og deep house. Jeg fikk mye oppmerksomhet rundt en reedit av “Catch you on the rebound” jeg lagde i 2010. Låten ble senere brukt av Dimitri from Paris.

WAB: Hva liker du best? Studio eller klubb?

B.G: Jeg elsker å få folk til å danse, men samtidig har jeg en liten forkjærlighet for studio.

WAB: På sparket. Hvis du skal velge en artist fra Skadinavia som gir deg mye inspirasjon, hvem er det og hvorfor?

B.G: Luomo fra Finland lager veldig bra deep house, og selvfølgelig Todd Terje når jeg tenker på disco.

WAB: Favoritt fra Vestlandet?

B.G: Ja, jeg synes jo Skatebård gjør mye kult. Så følger jeg jo også mye med på Nabovarsel og Maksimal.

WAB: Hvordan opplevde du Bergen da du var her?

B.G: Jeg likte Kvarteret og We Are Borg. Kule greier!

WAB: Hva er planene for 2015?

B.G: Nå blir det jo å utgi LPer med Whisky Disco, så kommer det en digetal versjon etter jul. Ellers kommer jeg til å forsette med å spille på utesteder og produsere mer!

WAB: Hvordan legger du opp ett sett når du DJer?

B.G: Jeg har alltid en liten idé for hva jeg vil spille, men når jeg var på Kvarteret var jeg litt usikker. Som dere hørte fra settet startet jeg med disco og fyrte opp deep house da folk begynte å danse. Men hva jeg spiller generelt kommer mye an på stemningen.

We Are BORG Presents: Fugu Beats Live @ Fløibanen (12.09.14)

Når jeg sitter på bybanen hører jeg alltid på musikk mens jeg ser ut av vinduet. Tankene mine flyter i takt med låtene jeg hører på, mens kjappe bilder av lyktestolper, togskinner og mennesker fyker forbi. Å nyte turen med god musikk gjør meg også mer fokusert på selve låtene. Jeg dissekerer de i hodet mitt, og zoomer inn på delene som gir meg inspirasjon.

Musikken er ikke lenger låst fast til en spilleplass. Med enkel teknologi har det blitt mulig å flytte musikken utendørs: musikken blir en del av omgivelsene, og gir en ekstra opplevelse til lyduttrykket.

Så for to uker siden dro We Are Borg til Fløibanen for å spille inn et live set. Med en Akai og en Mac i sekken rigget vi oss til på førsterad. Og med solnedgang og Bergen i bakgrunnen ble omgivelsene perfekte!

Artisten bak mixen er Erlend Sandholm, eller Fugu Beats. Sandholm er en allsidig DJ, og har nylig blitt medlem av We Are Borg. Med bakgrunn i tidligere blogg- og Dj-konsepter, og med fokus på nudisco og french touch, har han opparbeidet seg stor kompetanse. I dag holder han på med hiphop, trap og deep house prosjekter. Fugu Beats spiller på Det Akademiske Kvarteret den 18 oktober, under ”Mat, sex og Øl” helhuset til Studentersamfunnet i Bergen.

Sjekk ut Fugu Beats på:

Twitter
Instagram
Facebook
Soundcloud

Flere mixtaper kommer fra We Are Borg om ikke så lenge!