ØYVIND MORKEN

Osloboer Øyvind Morken har en unik evne til å spille fra A til Å uavhengig av sjanger og kontrollere tempoet opp og ned uten å miste kontakt med dansegulvet. Hver onsdag kjører Øyvind “Untzdag” på Jaeger i Oslo, som har utviklet seg til en institusjon som tiltrekker seg et festklart publikum som er åpne for det meste.

I løpet av de siste tiårene har han snurret plater gjennom Skandinavia og  Balkan, fra nord til sør i Europa og rundt i Storbritannia.

Morken har gitt ut flere plater gjennom Prins Thomas sitt plateselskap, Full Pupp, med støtte fra forskjellige produsenter, som techno-gudfaren Juan Atkins og Lovefingers.

Under Kvarterets jubileumsuke kommer Øyvind Morken innom på tirsdagen for å snurre igang et fire(!) timer langt vinylsett i Grøndahl, noe du ikke kan gå glipp av. Sees der!

Program tirsdag:

KL. 19.00 – Åpning av Helhuset
KL. 19.15 – Standup – Tivoli
KL. 20.00 – Jubileumsquiz (rykter om gode premier) – Sjernesalen
KL. 20.00 – Korkveld med Sirenene og Armeriddere – Storelogen
KL. 21.00 – O´Martin – Teglverket
KL- 23.00 – Øyvind Morken (Full Pupp)

Sjekk ut facebookarrangement her!

PÉTUR BLÖNDAL – LARS FINBORUD

På mandag neste uke (16.02) starter Jubileumsuken til Kvarteret! Dette har vi sett lenge frem til, og vi har fått huket tak i de to hyggeligste DJene i Bergen, som skal sereverer en herlig balearic blanding av disco, house, pop og ambient utover kvelden!

Pétur Blöndal er 29 år gammel arkitekt og produsent fra Island. I det siste har Pétur skrevet og produsert musikk for bandet Love Rock, og samarbeidsprosjektet Bukve/Bløndaln. Sammen med Sveinbjørn Thorarensen (Hermigervill) og vokalist Egill Halldórsson utgjør de gruppen Love Rock som skal slippe sin første singel “Will You Be There?” kommende vår. Vi har fått en liten høreprøve fra trioen, og det er bare å glede seg til plateslippet!

Følg med på Love Rock på Soundcloud!

Lars Finborud er hyggelig vossing som er godt kjent i musikk-Bergen. Når du ikke ser ham bak platespillerne på Klubbmisjonen, er han travelt opptatt med prosjekter som Tellef Raabe og Advanced Language. Finborud tar seg alltid tid med å bygge opp et dansegulv, og bruker alle midler han har i platekassen sin får å få deg til danse.

Program mandag:

KL. 14.00 – Offisiell åpning i Stjernesalen
KL. 17.00 – Mikromandag XL og ølsmaking i Storelogen
KL. 19.00 – Åpning av Helhuset:
KL. 19.15 – Kut Jørgen Røed Ødegaard – Tivoli
KL. 20.00 – Poesiaften – Speilsalen
KL. 22.00 – Hanne Kolstø – Teglverket
KL. 23.00 – Pétur Blöndal b2b Lars Finborud – Grøndahls

Sjekk ut programmet for resten av uken her!

DARIUS (FRA) – LANDMARK – 14.02

Vi er utrolig glade for å kunne være med på å hoste Darius på Landmark neste lørdag! Sammen med det nyoppstartede eventbyrået Mount Event, som består av Anders Tveita og Øyvind Grimstaad, og det stadig voksende plateselskapet Brilliance Records, åpner vi dørene til Bergen for Darius.

Darius har i de siste årene vokst enormt og har ubetvilsomt blitt en av de nye frontfiguren innenfor French House. For å illustrere betydningen Darius har hatt på sjangeren de siste årene, må vi se litt på noe fakta om French House:

“French House er et paraplybegrep for Housemusikk produsert i Frankrike på slutten av 90-tallet og til i dag. Sjangeren kalles gjerne også for Nudisco (den nye discoen), Frenche Touch og Filter House. Nøkkelelementet i denne sjangeren er bruken av effekter som filter og phasers, samt sampling av 70 og 80-talls disco og funk, som går i 4/4 takter, med et tempo som varierer fra 110 – 130 bpm”

Darius sin  “Malibu” (2011) faller godt inn i den franske tradisjonen, og skiller seg derfor ikke spesielt ut i forhold til andre lignende låter. Produksjonen var “to the point”, men var i stor grad klart Darius sin tolkning av tidligere fransk house.

Det var ikke før i fjor at det virkelig tok av for den franske artisten. Med EPen Romance eksploderte bloggosfæren og antall avspillinger på Soundcloud. Gjennom utvivelsen kanaliserer Darius 2010-nudiscoen til små gullperler, som har skrevet seg inn i musikkhistorien, sammen med artister som Daft Punk, M83, Justice, Etienne de Crécy. Populariteten er langt i fra den samme, men bidraget er like betydningsfult for utrykket til French House.

EPen Romance inneholder 5 låter som beveger seg vekk fra 2010 Darius, til en mer fornyet og moderne Darius. Det dominernende virkemiddelet, er den geniale bruken av en rolig, men samtidig energisk synth som er med i hver låt. Synth sørger for at EPen får ett tropisk/chillwawe tilsnitt, samtidig som den bygger opp om EPen sin mer dype og intrikate følelser. På EPen finner vi låten Hot Hands, med sangerinnen Darianna Everett: stemmen som vi ble forelsket i gjennom låten Don’t Matter av Cherokee (Et tidligere sideprosjekt til Darius). Hovedrytmen setter inn i sekundet låten starter, og blir støttet opp av deilige synthakkorder som kryper ned fra hodetelefonene og inn i øregangene.

Dersom du vil få med deg noe av det mest spennede det europeiske kontinentet har å by på, må du få med deg Darius på Landmark 14.02, eventen finner du her! Vi gleder oss!

Sjekk ut Darius på:

Soundcloud
Facebook
Youtube

WE ARE BORG FESTIVAL

We Are Borg er med på å feire Kvarteret sitt 20 års jubileum, med fokus på norsk elektronisk musikk. Med oss i jubileumsuken er noen av de heiteste DJene fra Oslo, Bergen og Stavanger, etablerte navn og nykommere! Så hold av uken 16. – 20. februar, dette er en uke på Kvarteret du ikke vil gå glipp av!

Lemaitre
Magnus International (Full Pupp)
Øyvind Morken (Full Pupp)
Tarjei Nygård (Full Pupp)
Velferd (Untz Untz Records)
Pétur Blöndal (Love Rock)
Lars Finborud
Atella
Ruben Nesse (Brilliance Records)
Stine K. Amundsen (Jungster)
Kevin Fauske (Jungster)
Geir Svennson (Klubb Kanibal/Casiokids)
Sam Roman (Speakeasy)
Erlend Klette (Maksimal)
Fugu Beats (We Are Borg)
Croock & Hughey (We Are Borg)
Jonas Årman (We Are Borg)
Mybrotherandy (We Are Borg)

For mer informasjon om artister og program sjekk ut lenken her!

I <3 MCHN DRM

I <3 MCHN DRM spilte live for We Are Borg under “Mat, sex og øl”- helhuset til Studentersamfunnet i Bergen for et par uker siden, og stappet Teglverket fult av danseglade og svette studenter!

I <3 MCHN DRM er en discoduo fra Stavanger som har en helt unik livesett. Ved å kombinere trommer, 909, sub-phatty og juno-106 får duoen en fantastisk blanding av elektronisk og organisk spillestil. Trygve og Geir jobber på en kommende EP, vi gleder oss!

Sjekk ut videoen fra kvelden!

Sjekk ut I <3 MCHN DRM på:

Facebook
Soundcloud

TÔG // KVARTERET // 15.11

Tôg skrev seg inn i musikkhistorien da de i høst avslørte at bandet legger opp etter jul. I en årrekke har det vestlandske elektropopbandet levert solide, dansbare synthperler gjennom to album, “Sansen” og “Reint mel (i posen din)”. Det er med vemodig å tenke på at Tôg ikke lengre vil eksistere: Endeløse nachspiel i ungdomstiden i Stavanger hvor “Sansen” ble spilt nonstop, og nå i studenttiden hvor jeg har danset meg svett til “Av hengslene” på Hulen.

We Are Borg har heldigvis klart å huke fatt i bandet før de gir seg, og vi skal gi dem en verdig feiring på Kvarteret under Studentersamfunnet i Bergen sitt Helhus, “Homo Partiens Partiens”.

Inviter vennene dine og bli med på å ta det helt ut i en siste feiring med Tôg på Kvarteret! For mer informasjon om hvor og når, se her!

I dag lanserte Tôg videoen for låten “Av hengslene” som ble spilt inn på Haiti. En sosialantropologisk mixup av stavangerdialekt, boogie, synth og Haitisk kultur.

Sjekk ut Tôg på:

Soundcloud
Facebook
Twitter
Hjemmeside

B.G. Baarregaard

B.G Baaregaard er en islandsk produsent – og DJ som virkelig er i vinden for tiden. I dag rundet Gauti 3000 følgere på Soundloud!

Hans musikalskeutrykk varierer fra latininspirerte låter til house, funk, boogie og disco i forskjellige former. Islendingen har en utrolig musikalsk CV, og låtene hans har blitt publisert på labels som Whisky Disco, Editroial, Midnight Riot, Gazeebo International, Disco Volante, Silhouette Music, Blitz Club og Audaz. I tillegg har han laget en del DJsett for kjente podcastserier.

Akuratt nå jobber han med sin første EP for 90-talls houselabelet Paper Recording og hans tredje EP for Whisky Disco. Når han ikke produserer reedits, remixer og låter finner vi Gauti bak platesnurrere på diverse utesteder i Oslo. Hovedsaklig Dattera til Hagen. Det har lenge klødd i fingerene våre for å få booket Gauti og den 27 september vil islendingen sette seg på discotoget til Bergen og spille under ASF sitt Helhus. Konserten skal være i Tivoli og Gauti går på klokken 01.00. For musikkelskere er dette en kveld du helst ikke vil gå glipp av.

B.G Baarregaard fikk stor oppmerksomhet gjennom EPen Love Deluxe som ble utgitt av Whiskey Disco for 10 måneder siden, og er min facoritt. EPen beggyner med The Sound, en genial remix med funky perkusjon, suggerende og bobblende bass og en god bruk av orginallåten. Videre senkes tempoet og stemningen i den funky remixen The Return. EPen rundes av med The Desire som er en mer Italo Disco inspirert låt. Man kan lett fatte at Gauti er inspirert av Skatebård sitt italoinspirerte musikalske utrykk. Grunerlokka groove er en morsom bonuslåt på EPen, som blander african house og italo disco.

Følg B.G Baarregaard på, soundcloud og facebook

Velkommen til WeAreBORG.info!

Etter ett år i dvale bestemte vi oss for at det var på tide å sparke igang Studentorganisasjonen BORG igjen. Med et lite navnebytte til We Are BORG og et intervju i Studvest kom vi oss i gang, og fikk booket Fukuyama og Tarjei Nygård før semesteret var over. Det er fint lite som motiverer oss mer enn å se folk danse seg svette til en artist vi har booket, og med to såpass suksessfulle kvelder bak oss bestemte vi oss at det var på tide å utvide operasjonen vår litt.

Og det var omtrent sånn vi endte opp her. Vi har kanskje pratet om å starte en nettside før, men det var litt aktivitet som skulle til for å få oss i gang. Det kommer trolig til å skje et par endringer her fremover, men vårt mål er i det minste klart. Vi vil dele det vi hører på med alle som vil lytte. Til høyre finner du en kalender som vi vil holde oppdatert med alt av interesse som skjer i Bergen, enten det er vi som har arrangert det eller ei, og en spilleliste på Spotify som vi vil holde oppdatert med det beste og nyeste.

Forsiden kan du oppdatere et par ganger i uken for å finne musikknyheter og anmeldelser. Vi har foreløbig ikke bestemt oss for om vi vil ha faste dager i uken å legge ut på, men planen er å holde siden oppdatert to ganger i uken. Minst. Dette betyr selvsagt ikke at vi kommer til å slacke når det kommer til nye, fete arrangementer! Vi er godt i gang med å fikse et program til høstsemesteret, så det blir mye moro å se frem til! Ellers kan du også finne en oversikt over studentorganisasjonens historie om du klikker oppe til høyre på siden, eller her. Hvis du vil slå av en prat med noen av oss, finner du også kontaktinformasjonen her.