DARIUS (FRA) – LANDMARK – 14.02

Vi er utrolig glade for å kunne være med på å hoste Darius på Landmark neste lørdag! Sammen med det nyoppstartede eventbyrået Mount Event, som består av Anders Tveita og Øyvind Grimstaad, og det stadig voksende plateselskapet Brilliance Records, åpner vi dørene til Bergen for Darius.

Darius har i de siste årene vokst enormt og har ubetvilsomt blitt en av de nye frontfiguren innenfor French House. For å illustrere betydningen Darius har hatt på sjangeren de siste årene, må vi se litt på noe fakta om French House:

“French House er et paraplybegrep for Housemusikk produsert i Frankrike på slutten av 90-tallet og til i dag. Sjangeren kalles gjerne også for Nudisco (den nye discoen), Frenche Touch og Filter House. Nøkkelelementet i denne sjangeren er bruken av effekter som filter og phasers, samt sampling av 70 og 80-talls disco og funk, som går i 4/4 takter, med et tempo som varierer fra 110 – 130 bpm”

Darius sin  “Malibu” (2011) faller godt inn i den franske tradisjonen, og skiller seg derfor ikke spesielt ut i forhold til andre lignende låter. Produksjonen var “to the point”, men var i stor grad klart Darius sin tolkning av tidligere fransk house.

Det var ikke før i fjor at det virkelig tok av for den franske artisten. Med EPen Romance eksploderte bloggosfæren og antall avspillinger på Soundcloud. Gjennom utvivelsen kanaliserer Darius 2010-nudiscoen til små gullperler, som har skrevet seg inn i musikkhistorien, sammen med artister som Daft Punk, M83, Justice, Etienne de Crécy. Populariteten er langt i fra den samme, men bidraget er like betydningsfult for utrykket til French House.

EPen Romance inneholder 5 låter som beveger seg vekk fra 2010 Darius, til en mer fornyet og moderne Darius. Det dominernende virkemiddelet, er den geniale bruken av en rolig, men samtidig energisk synth som er med i hver låt. Synth sørger for at EPen får ett tropisk/chillwawe tilsnitt, samtidig som den bygger opp om EPen sin mer dype og intrikate følelser. På EPen finner vi låten Hot Hands, med sangerinnen Darianna Everett: stemmen som vi ble forelsket i gjennom låten Don’t Matter av Cherokee (Et tidligere sideprosjekt til Darius). Hovedrytmen setter inn i sekundet låten starter, og blir støttet opp av deilige synthakkorder som kryper ned fra hodetelefonene og inn i øregangene.

Dersom du vil få med deg noe av det mest spennede det europeiske kontinentet har å by på, må du få med deg Darius på Landmark 14.02, eventen finner du her! Vi gleder oss!

Sjekk ut Darius på:

Soundcloud
Facebook
Youtube

David Douglas (NL)  // Intertwine // Landmark

Brilliance presenterer i samarbeid med We Are Borg:

David Douglas // Intertwine // DJ Ruben Nesse
Landmark Bergen
25.09
CC: 100,-

David Douglas er en nederlandsk elektronika produsent. For fans av Tycho, Beacon og Darkside. Han ga ut sin debut EP “Royal Horticultural Society” i 2012 og gir nå ut sitt debutalbum ”Moon Observations” på Brilliance Records i Norge 12 September. http://www.daviddouglasmusic.com/

Video: https://www.youtube.com/watch?v=cl0vNvyDmqs

”On the new LP Douglas looks towards the wonders of the natural world for inspiration, weaving organic textures and contoured field recordings in alongside more robotic landscapes and dub-wise studio tricks.” – SPIN magazine

”Check out the glowing, mid-tempo title track.” – Pitchfork

“…as Douglas meticulously creates a scenic landscape of brightly gleaming sonic textures with a myraid of ingeredients.” – XLR8R

Intertwine er nydelig melankolsk elektronisk musikk. Lag av drømmende vokal og trompeter tvinnet sammen med funky basslinjer og beats. Intertwine hadde såvidt rukket å gjøre ferdig noen demoer før de ble signert til det legendariske labelet R&S/Apollo Records (Aphex Twin, James Blake). Debutalbumet er i produksjon i disse dager og ventes på nyåret. Til nå har Intertwine lagt bak seg konserter i Tokyo, Berlin og på festivaler som SXSW, Slottsfjell og Øya. Live består Intertwine av en trio omringet av lysende tråder tvinnet sammen og skaper en euforisk ro midt i alt kaoset. http://intertwine.no/

Video: https://www.youtube.com/watch?v=yGrxuC-eRXk

“Intertwine stabler sin elektropopen sin lag for lag, med et hjerteskjærende vakkert resultat.” – NRK P3

www.weareborg.info
www.brilliance.no