[WABMIX05] ERLEND SANDHOLM FRENCH HOUSE MIX

Helgens energiske up-beat mixtape kommer fra Borg DJ Erlend Sandholm. Sandholm har gravd dypt i biblioteket sitt og funnet frem ett par herlige French House låter fra rundt år 2006. Dette er ett gledelig gjensyn med en sjanger som ikke lengre spilles så mye på klubbscenen i Norge, og Europa forøvrig. Ta deg derfor en lytt og la deg inspirere! Sjekk også ut Erlend Sandholm sitt Trap / Hiphop alibi Fugu Beats på soundcloud:

[WABMIX03] Alex Cazorla Høstmix

Franskmannen Alex Cazorla er det nyeste tilskudd til DJ-kollektivet vårt. Cazorla har en sterk lidenskap for undergrunns house og techno, og har bygget opp en kredibel samling av vinyler fra toneangivende labels. Med et 1210 technics og Xone 92 set-up, kan vi glede oss til flere mixtapes fra Cazorla!

I dag har han spilt inn en live technomix til oss, som han beskriver som følgende:

“Mix of artists and labels I follow, I wanted to make a dark and playful mix to listen at this precise moment when you’ve just finished your 12th glass of champagne at the start of Christmas Eve and you are finally ready to face the whole family for the next 8 hours”.

ATELLA

“Som et ekko fra en svunnen tid med analoge systemer, når lyden til slutt Bergen. Filtrert gjennom byens urbane uttrykk, spres lyden tilbake til verden i en ny form”

Slik lyder det når Atealla skal beskrive seg selv. I dag tar Atella over for Lemaitre med ett tre timers langt DJ-set i Grøndahls fra kl 00.00 til 03.00. Forvent deg fin loungestemning utover kvelden!

Atella har tidligere gitt ut to utgivelser på det belgiske plateselsapet Eskimo Recordings (én under det tidligere aliaset Made In Sane), der de også slipper en ny EP i løpet av våren/sommeren. I tillegg har de også gjort et knippe med remikser av bl.a. Lemaitre, Lindstrøm og Bow To Each Other. Hør de forskjellige remixene nedenfor!

Program onsdag:

12:00 – Lunsj med Frank og Bernt i Stjernesalen (ikke en del av Helhus)
19:00 – Dørene til Helhus åpner
19:15 – Bernt Hagtvet og Agnete Haaland om dannelse (Tivoli)
19:00 – Brettspillonsdag (Stjernesalen)
20:00 – Youtube-throwdown med BERGEN FILMKLUBB (Speilsalen)
22:30 – Lemaitre (Teglverket)
00:00 – Atella (DJ) (Grøndahls)

Sjekk ut facebook arrangementet her!

STINE AMUNDSEN – KEVIN FAUSKE – ERLEND KLETTE

Neste torsdag, under jubileumsuken til Kvarteret, spiller seks forskjellige DJer, med ulike spillestiler og fartstid. Alt fra Electroswing, Worldmusic, til Nudisco og Deep house. Nedenfor kan du lese om DJene, deres musikkinteresser og klubbkonsepter!

Geir Svennson (Klubb Kanibal/Casiokids) – Halvtimen
Geir Svennson er på mange måter en gudfar innenfor DJ-miljøet i Bergen, og vi gleder oss over at han blir med under jubileumsuken! Med over 10 år bak seg som profesjonell DJ og mange hundre gigs med Klubb Kannibal er perkusjonisten fra Casiokids et sikkert kort for alle med en over middels intresserte for moderne krysskulturell dansemusikk: African,Disco, Beats, Tropical, Electronique.

Svensson er en ekte oppdagelsesreisende: Med verden som sin lekegrind blander han nåtidens moderne dansemusikk og fremtidens verdensmusikk med rungende ekko fra fortiden. På jakten etter den edleste beat flakker han hvileløst mellom kontinenter, tidsepoker, og sjangere. Uten å miste synet av målet og ridende på en bølge av bass styrer han kvelden trygt i land. Fyren spiller etter hjerte og lar kun DET få styre kveldens musikalske reise. Man hvet aldri helt hva man får, bare at det det blir det beste du aldri før har hørt.

Du vil finne Svennson bak miksebordet i spritbaren på torsdag! Bestill deg en tropisk drink og lev deg inn i Svennsons kule konsept. Ta en liten lytt på når Geir snakket om Klubb Kanibal med Ruben på P3!

Stine Amundsen (Jungster) – Tivoli
Stine Amundsen er en Oslojente som begynte å spille for drøyt ett år siden. Med flere mixtaper ute på soundcloud i 2014 har hun viste sin evne til å finne kul klubbmusikk og sette det sammen til harmoniske solstråler. Det er ikke så rart at hun blir booket inn på de kuleste og største klubbene i Oslo titt og ofte.

Samme med Kevin Fauske skal Amunsen lage klubbstemning i Tivoli denne torsdagen! Det er bare til å glede seg!

Kevin Fauske (Jungster)- Tivoli
Kevin Fauske gjør en liten snarvisit til Kvarteret igjen, og tar med seg den deilige klubbpakken med musikk – og lys effekter som stimulerer både øyne og ører.

Dr. Roman (Speakeasy Electroswing) – Teglverket
Dr. Roman er en booking jeg speiselt har gledet meg lenge til, fordi han er med i et ganske unikt og sjeldent klubbkonsept. Dr. Roman en av grunnleggerende i det oslobaserte klubb/event konseptet Speakeasy Electroswing som beskriver seg selv på følgende måte:

“Welcome to the retro-future. As our economy revisits the depression era, it is time for our culture to revel in the glory of those days. It is time to get snazzed up, and get down to the sounds of Electro Swing that have been taking over Europe & the America’s in the last few years”

Dr. Roman har sammen med Speakeasy tatt med Electroswing til Norge i over 3 år nå. Med bakgrunn i britisk drum&bass og sin gode evne til å mikse, spiller han de mer rakse swing låtene, både gamle og nye, som vil definetift få deg til å danse. Dr. Roman spiller etter Det Vestlandske Selskabsorkester (VSO) sin konsert. Pynt deg opp, og lev deg inn i 20-30-tallet.

Erlend Klette (Maksimal) – Stjernesalen
Erlend Klette er en DJ som du ofte ser rundt om i byen på forskjellige klubbkvelder. I fjor var et aktivt år for Klette, med spillejobber i Norges tre største byer. Klubberne på steder som Dattera til hagen, Fisk og Vilt, Landmark eller Kafe Opera har alle kunne nyte den gjenkjennelige diskobelagte housen. Det siste året har Erlend Klette delt plakat med navn som Skatebård, Bjørn Torske og André Bratten. Natt og Dag omtalte Klette følgende: “På dansegulvet serverer han en rett bestående av den tyngre delen av house, men med smakfulle henvisninger til mer tilgjengelig R&B, lavterskel-pop og nymotens disko.”(Natt og Dag, jan 15)

Fugu Beats (We Are Borg) – Stjernesalen

Fugu Beats, Erlend Sandholm, er 24 år, utdannet jurist, DJ og produsent. Erlend har vært med å starte DJ-kollektivet til We Are Borg og har drevet med promotering. Med en nærmest nevrotisk bakgrunn som musikknerd, er minnepennen til Erlend stappfull av deilig deep house, nudisco og hiphop.

Du finner både Erlend Klette og Fugu Beats i Stjernesalen på torsdagen. Ta deg en pils, sitt deg ned, dans og nyt lokale råvarer fra Bergen.

Program torsdag:

KL 19.00: Helhuset åpner
KL 19.15: Kaffemøte – Tivol
KL 19.30: Filmquiz – Speilsalen
KL 20.00: Gatsby Galore i regi av Vestlandske Selskabsoresteret – Teglverket
KL 23.00: Geir Svennson – Halvtimen
KL 23.00: Stine Amundsne og Kevin Fauske (DJ og VJ) – Tivoli
Kl 23.00: Erlend Klette og Fugu Beats – Stjernesalen
Kl 00.00: Dr. Roman – Teglverket

Sjekk ut facebookarrangementet her!

PÉTUR BLÖNDAL – LARS FINBORUD

På mandag neste uke (16.02) starter Jubileumsuken til Kvarteret! Dette har vi sett lenge frem til, og vi har fått huket tak i de to hyggeligste DJene i Bergen, som skal sereverer en herlig balearic blanding av disco, house, pop og ambient utover kvelden!

Pétur Blöndal er 29 år gammel arkitekt og produsent fra Island. I det siste har Pétur skrevet og produsert musikk for bandet Love Rock, og samarbeidsprosjektet Bukve/Bløndaln. Sammen med Sveinbjørn Thorarensen (Hermigervill) og vokalist Egill Halldórsson utgjør de gruppen Love Rock som skal slippe sin første singel “Will You Be There?” kommende vår. Vi har fått en liten høreprøve fra trioen, og det er bare å glede seg til plateslippet!

Følg med på Love Rock på Soundcloud!

Lars Finborud er hyggelig vossing som er godt kjent i musikk-Bergen. Når du ikke ser ham bak platespillerne på Klubbmisjonen, er han travelt opptatt med prosjekter som Tellef Raabe og Advanced Language. Finborud tar seg alltid tid med å bygge opp et dansegulv, og bruker alle midler han har i platekassen sin får å få deg til danse.

Program mandag:

KL. 14.00 – Offisiell åpning i Stjernesalen
KL. 17.00 – Mikromandag XL og ølsmaking i Storelogen
KL. 19.00 – Åpning av Helhuset:
KL. 19.15 – Kut Jørgen Røed Ødegaard – Tivoli
KL. 20.00 – Poesiaften – Speilsalen
KL. 22.00 – Hanne Kolstø – Teglverket
KL. 23.00 – Pétur Blöndal b2b Lars Finborud – Grøndahls

Sjekk ut programmet for resten av uken her!

DARIUS (FRA) – LANDMARK – 14.02

Vi er utrolig glade for å kunne være med på å hoste Darius på Landmark neste lørdag! Sammen med det nyoppstartede eventbyrået Mount Event, som består av Anders Tveita og Øyvind Grimstaad, og det stadig voksende plateselskapet Brilliance Records, åpner vi dørene til Bergen for Darius.

Darius har i de siste årene vokst enormt og har ubetvilsomt blitt en av de nye frontfiguren innenfor French House. For å illustrere betydningen Darius har hatt på sjangeren de siste årene, må vi se litt på noe fakta om French House:

“French House er et paraplybegrep for Housemusikk produsert i Frankrike på slutten av 90-tallet og til i dag. Sjangeren kalles gjerne også for Nudisco (den nye discoen), Frenche Touch og Filter House. Nøkkelelementet i denne sjangeren er bruken av effekter som filter og phasers, samt sampling av 70 og 80-talls disco og funk, som går i 4/4 takter, med et tempo som varierer fra 110 – 130 bpm”

Darius sin  “Malibu” (2011) faller godt inn i den franske tradisjonen, og skiller seg derfor ikke spesielt ut i forhold til andre lignende låter. Produksjonen var “to the point”, men var i stor grad klart Darius sin tolkning av tidligere fransk house.

Det var ikke før i fjor at det virkelig tok av for den franske artisten. Med EPen Romance eksploderte bloggosfæren og antall avspillinger på Soundcloud. Gjennom utvivelsen kanaliserer Darius 2010-nudiscoen til små gullperler, som har skrevet seg inn i musikkhistorien, sammen med artister som Daft Punk, M83, Justice, Etienne de Crécy. Populariteten er langt i fra den samme, men bidraget er like betydningsfult for utrykket til French House.

EPen Romance inneholder 5 låter som beveger seg vekk fra 2010 Darius, til en mer fornyet og moderne Darius. Det dominernende virkemiddelet, er den geniale bruken av en rolig, men samtidig energisk synth som er med i hver låt. Synth sørger for at EPen får ett tropisk/chillwawe tilsnitt, samtidig som den bygger opp om EPen sin mer dype og intrikate følelser. På EPen finner vi låten Hot Hands, med sangerinnen Darianna Everett: stemmen som vi ble forelsket i gjennom låten Don’t Matter av Cherokee (Et tidligere sideprosjekt til Darius). Hovedrytmen setter inn i sekundet låten starter, og blir støttet opp av deilige synthakkorder som kryper ned fra hodetelefonene og inn i øregangene.

Dersom du vil få med deg noe av det mest spennede det europeiske kontinentet har å by på, må du få med deg Darius på Landmark 14.02, eventen finner du her! Vi gleder oss!

Sjekk ut Darius på:

Soundcloud
Facebook
Youtube

WE ARE BORG FESTIVAL

We Are Borg er med på å feire Kvarteret sitt 20 års jubileum, med fokus på norsk elektronisk musikk. Med oss i jubileumsuken er noen av de heiteste DJene fra Oslo, Bergen og Stavanger, etablerte navn og nykommere! Så hold av uken 16. – 20. februar, dette er en uke på Kvarteret du ikke vil gå glipp av!

Lemaitre
Magnus International (Full Pupp)
Øyvind Morken (Full Pupp)
Tarjei Nygård (Full Pupp)
Velferd (Untz Untz Records)
Pétur Blöndal (Love Rock)
Lars Finborud
Atella
Ruben Nesse (Brilliance Records)
Stine K. Amundsen (Jungster)
Kevin Fauske (Jungster)
Geir Svennson (Klubb Kanibal/Casiokids)
Sam Roman (Speakeasy)
Erlend Klette (Maksimal)
Fugu Beats (We Are Borg)
Croock & Hughey (We Are Borg)
Jonas Årman (We Are Borg)
Mybrotherandy (We Are Borg)

For mer informasjon om artister og program sjekk ut lenken her!

INTERVJU MED KEVIN FAUSKE

Med over 100 snurrekvelder i 2014, og to herlige remixer av Goldroom og Azealia Banks, har Fauske eksplodert på den norske klubbscenen med sin store sjarm og energiske spillestil. Kevin Fauske finner inspirasjon i artister som KANT, John John & Chopstick og Pleasurekraft og er en stor tilhenger av Deep House. Denne lørdagen, 17 januar, kommer Fauske til Bergen for å snurre i gang lekre låter på Kvarteret. Se arrangement her!

La oss si bli bedre kjent med Kevin Fauske:

BORG: Hvor vokste du opp?

Kevin Fauske: Kort oppsummert vokste jeg opp på Bergenshus, gikk på Landhaugen vgs, flyttet til Oslo og studerte markedsføring på BI. Ved siden av studiene jobbet jeg som fotograf.

B: Hva fikk deg til å begynne å spille?

KF: Min første spillekveld var i 2005 eller 2006 når Mats Kornerud booket meg på Hulen. Jeg husker ikke så mye av hva jeg spilte den gangen, med det gikk vel i britisk pop og rock. I mangel på penger var Hulen en kort vei for meg til billig alkohol. Jeg begynte å spille med Sunniva Krogseth som startet Pop Out og Paal Strand som startet Retro Rocket. På en av disse kveldene møtte jeg Kasper Lygren, som på dette tidspunktet gikk rundt i militæruniform og hadde drevet Nabovarsel i rundt 2 år. Han kjefta på meg fordi han synes jeg ikke kunne spille. Det var ganske pinlig hele greien, så han inviterte meg hjem til ham hvor jeg fikk vite hvordan jeg skulle snurre plater. Jeg fikk fatt i platespillere og fikk en batch med Drum & Bass og techno låter fra Kasper. Videre spilte Paal Strand og meg mye på studentfester og hjemmefester. Vi gjorde Retrorocket og USF verftet. Jeg lærte mye ved å spille hjemme hos folk, telte takter, tok i platespillere og ble etter hvert bedre til å mikse.

B: Hvilken kveld husker du best fra denne perioden?

KF: Det må være et arrangement jeg gjorde sammen med Paal, Håkon og Henrik på Fruktbar. Baren var stappfull og underbemannet, de ble etter hvert utsolgt for øl og vin, og folk stod ute i gaten og danset.

B:  Hva er planene dine for 2015?

KF: Nå er planen min å komme ut med en del nye remixer. Jeg har jo prøvd å remixe i alle år. I 2009 la jeg ut mye egenprodusert på nettet, men sa ikke i fra til noen, så da skjedde det jo selvfølgelig ingenting. Det var like greit, jeg skjønte jo ikke helt hvordan harmonier fungerte. Siden februar 2014 har jeg fått jobbet fulltid med musikk, og har mye bedre forståelse for musikk enn i 2009. Målet må jo være å komme seg på Hype Machine!

B: Hvordan lager du remiksene dine?

KF: Jeg bruker Abelton, men har ikke så mye utstyr eller instrumenter. Jeg har samarbeidet med Morten Wee og Sondre når jeg har lagd remixene. Jeg jobbet i to uker med trommene og vokalen til Goldroom, og sendte låten til Morten som gjorde en god jobb med bassen og synthen. På låten “Chasing Time” brukte jeg rundt to uker før Sondre og meg satt to uker til. Sondre byttet ut trommer og synthen, men med samme keys og akkorder.

B: Hva holder du på med nå?

KF: Klassiske houselåter. Gjøre mye sammen med Sondre.

B: Planer om å starte et plateselskap?

KF: Marius Gustavsson jobber med å starte ett gjennom Jungster.

B: For de som ikke kjenner til Jungster, hva er bakgrunnen til klubborganisajonen?

KF: Jungster er en paraplyorganisasjon for klubber på Youngstorget. Formålet er å samle klubbene for felles promotering. Vi gjorde blant annet Øyanatt i fjor og skal gjøre det igjen i 2015. Jeg kom i kontakt med Marius Gustavsson da jeg spilte på Fisk og Vilt. Han hadde lyst å gjøre noe sammen meg, så vi tok over bookingen til Fisk og Vilt i mai 2013.

B: Hva er din største musikalske inspirasjon?

KF: Det er ikke alltid like lett å definere en artist, jeg går i perioder. Når jeg hører musikk, har jeg lyst å lage musikk. Jeg elsker musikk og jeg skifter ofte stil på kveldene mine. Fra UK Garage eller Jersey Club til Deep House.

B: Hva kan studentene i Bergen forvente på lørdag?

Fine tropisk ting som french express. Kjører det lett i begynnelsen, og vil se an dansegulvet. Jeg gleder meg!

Kevin Fauske
Facebook
Instagram
Twitter
Hjemmeside
Soundcloud