[WABMIX06] VESTKYST THE FUNKY FRENCH FUTURE TOUCH

Det er et par måneder siden sist, men vi gjør opp for det i form av en 50 minutters miks full av French Touch, Funky House og Future Funk som strekker seg over tre tiår! Vestkyst stiller opp med klassikere og personlige favoritter. Sporlisten finner du på Soundcloud!

TARJEI NYGÅRD – VELFERD – MAGNUS INTERNATIONAL

We Are BORG og Studentersamfunnet i Bergen avslutter jubileumsuken for Kvarteret med en særs smakfull gavepakke som burde tilfredsstille selv de mest kresne ganer. Med en lang DJ-session i Tivoli samt WAB DJs på plass i Stjernegulv skal det godt gjøres å kjede seg på Kvarteret kommende fredag.

Tivoli

Pétur Blöndal
Love Rock kan snurre plater på nivå med de beste, og kan trolig introdusere deg til artister du ikke var klar over at du elsket. Om du sjekker ut Soundcloud-profilen hans, ser du fort hvor variert musikksmaken er, et lite hint mot hva du kan forvente for kvelden.

Velferd

Bergenseren bak scenenavnet Velferd produserer topp dansbar musikk med tydelige innflytelser fra disco, house og techno, gammelt som nytt. Han er kanskje best kjent for en remix av Kings of Convenience sin Rule My World, en låt som lett kan redde enhver regntung ettermiddag, men hans egne produksjoner er helst det vi hører på en helgekveld i godt selskap. Det ligger langt fra nok materiale på Soundcloud, men kan til gjengjeld fra tid til annen finnes bak miksepulten rundt om i Bergen.

Sjekk ut Velferd på Facebook her!

Tarjei Nygård

Da vi fikk tilbudet om å booke for Kvarterets jubileumsuke var det ingen tvil om at Tarjei Nygård skulle med på plakaten. Det er litt under ett år siden vi sist inviterte medeieren av Untz Untz til Kvarteret i anledning et helhus med USSR-tema, og det er utrolig kult å kunne presentere karen som har sørget for noen fantastiske kvelder for oss både i Stavanger å Bergen. Det er ikke lett å si hva du kan forvente fra en platesnurrer som er såpass flink til å tilpasse seg publikum som det Tarjei er, det blir lettere og bedre for oss alle om du bare tar turen innom i løpet av kvelden.

Sjekk ut Tarjei Nygård på Facebook her!

Magnus International

Om du leter opp Magnus International på Soundcloud finner du ikke videre mye utover noen noenlunde regelmessige (og fantastiske, som må nevnes) mixtapes, men heldigvis er det litt mer å ta i på Spotify, hvor du kan finne et par EPer, riktignok et par år gamle, samt min personlige favoritt i Compilation fra Full Pupp sin jubileumsutgivelse etter ti år. Magnus International spiller kosmisk house, techno & beyond. Jeg anbefaler absolutt på det sterkeste at du sjekker ut alt du får tak i, for Magnus International er en kar som gjør akkurat det han selv vil med musikken, og det funker hver eneste gang. Denne kvelden fyrer Magnus i gang et liveset som har fått mye oppmerksomhet i Oslo.

Sjekk ut Manus på facebook her!

 

Stjernegulv

We Are Borg DJs
We Are BORG okkuperer Stjernegulvet rundt klokken 23 og ut kvelden, og har planer om å sørge for en i det minste noenlunde behagelig opplevelse for de av dere som velger å ikke få med dere noen av de mer etablerte navnene som setter opp sjappe i andre deler av huset. Dick Rhodes (tidligere MyBrotherAndy) og bookingansvarlig i We Are Borg, Olav Eggestøl sørger for god stemning utover natten.

 

Halvtimen

Ruben Nesse (Brilliance)
I Halvtimen finner du klubbfikseren og mannen bak plateselskapet Brilliance Records. Ruben Nesse er også mannen bak det vellykkede klubbkonseptet Klubb Safari, som er et tropisk tilsnitt i regntunge Bergen.

Program fredag:

Program:
19:00 – Dørene til Helhus åpner
20:00 – Cabaret (Storelogen)
22:00 – Etterfest til Cabaret (Speilsalen)
22:30 – Halvtimen (alle rettigheter fra 20 år) med Ruben Nesse (Halvtimen)
23:00 – Ralph Myerz & The Jack Herren Band (Official fanpage) (Teglverket)
23:00 – Stjernegulv med We Are Borg, Cock Rhodes og Olav Eggestøl
23:00 – Klubb i Tivoli med Petur Blondalen, Velferd, TARJEI NYGÅRD (Official) og Magnus International (live)

Se facebookarrangement her!

ØYVIND MORKEN

Osloboer Øyvind Morken har en unik evne til å spille fra A til Å uavhengig av sjanger og kontrollere tempoet opp og ned uten å miste kontakt med dansegulvet. Hver onsdag kjører Øyvind “Untzdag” på Jaeger i Oslo, som har utviklet seg til en institusjon som tiltrekker seg et festklart publikum som er åpne for det meste.

I løpet av de siste tiårene har han snurret plater gjennom Skandinavia og  Balkan, fra nord til sør i Europa og rundt i Storbritannia.

Morken har gitt ut flere plater gjennom Prins Thomas sitt plateselskap, Full Pupp, med støtte fra forskjellige produsenter, som techno-gudfaren Juan Atkins og Lovefingers.

Under Kvarterets jubileumsuke kommer Øyvind Morken innom på tirsdagen for å snurre igang et fire(!) timer langt vinylsett i Grøndahl, noe du ikke kan gå glipp av. Sees der!

Program tirsdag:

KL. 19.00 – Åpning av Helhuset
KL. 19.15 – Standup – Tivoli
KL. 20.00 – Jubileumsquiz (rykter om gode premier) – Sjernesalen
KL. 20.00 – Korkveld med Sirenene og Armeriddere – Storelogen
KL. 21.00 – O´Martin – Teglverket
KL- 23.00 – Øyvind Morken (Full Pupp)

Sjekk ut facebookarrangement her!

Kavinsky – Sovereign

Det begynner å nærme seg to år siden Kavinsky ga ut OutRun, et album som stod på repeat fra februar i fjor til ut sommeren for meg. I løpet av det siste året har Vincent Belorgey vært travel med en verdensomspennende turné, og det var i løpet av turnéen at “Sovereign” ble spilt for første gang.

Det skal nevnes at Sovereign er mer av det samme som Kavinsky først ble kjent for, men med tanke på at dette ikke er noe man hører alt for mye av for tiden, har jeg ingenting å klage på.

Sjekk ut låten nedenfor, så er det bare å håpe at det ikke blir så alt for lenge til Kavinsky rører på seg igjen.

Mario Winans – I Don’t Wanna Know (Jerry Folk Remix)

Jerry Folk har allerede satt sitt preg på låter fra flere forskjellige sjangre, men vi kan vel helt ærlig si at vi ikke trodde det neste ville være en remix av en R&B-låt fra 2003. Unggutten fra Oslo overrasker fortsatt med en utrolig herlig miks av en Mario Winans-låt fra 2003, “I Don’t Wanna Know”. Det er fremdeles samme låten, selv om den nå bærer et preg av dansbare tropiske vibber, og er allerede på repeat hos oss. Som vanlig kan du laste låten ned gratis på facebook!

 

Gold Panda – Clarke’s Dream

Gold Panda har fulgt meg helt siden jeg først hørte Back Home fra Miyamae EPen hans. Med en musikkstil som konstant endrer seg har jeg ikke en eneste gang siden da blitt lei av Gold Panda. Lucky Shiner var lydsporet for mitt første år i Bergen, og Half of Where You Live fikk samme rollen da den kom ut et par år senere.

For en ukes tid siden slapp Gold Panda ett av sporene fra hans neste album, som nok en gang ser ut til å bli, som vanlig, et album med et helt annet tema enn før, i det minste om Clarke’s Dream er noe å gå etter. Låten er myntet mer på klubb enn noe du kan finne på det forrige albumet, og er muligens noe av det mest funky han har gitt ut. På toppen av alt kan du laste den ned helt gratis gjennom Soundcloud!

Soundcloud
Facebook
Twitter
MySpace

Spirit of Sunshine

Det eneste problemet jeg har med det konstante finværet er at jeg sjelden kan sette meg foran dataen for å grave frem noen nye låter å høre på. Det skal godt gjøres å få meg ut av solstolen når jeg først har funnet frem vinboksen og en bok, men jeg har nå alltids en time hver morgen til kaffen for å finne frem noe å høre på i løpet av dagen.

I dag ble det en edit av The Chuck Davis Orchestra sin Spirit of Sunshine, som DJ Duckbomb, halvparten av DJ-duoen Sharegroove, la opp på Soundcloud for et par uker siden. Originalen kommer fra West End Records i 1977, et plateselskap som har en imponerende bra utgivelsesliste bak seg. Spirit of Sunshine er perfekt for sommerhverdagen, i det minste så lenge været holder. Ingen overraskelser, bare en glatt, funky groove som på ingen måte virker forstyrrende på sløvingen min.

Fukuyama – U

Fukuyama er en sånn duo som sjelden tar seg pauser og konstant er ute etter å eksperimentere med musikken sin. I går slapp de den andre EPen fra “Quadrilogy”-serien sin, “U”, som er et klart steg bort fra den typen musikk som ble presentert på “Q”. Etter å ha utforsket funk-house grundig, er denne utgivelsen gjerne mer passende på en lat sommerdag, selv om den også fint kan brukes på et dansegulv. Med tydelige inspirasjoner fra 80-tallet og musikk som tidvis minner om Kavinsky eller Futurecop,  er det vanskelig å forutsi nøyaktig hvilken retning disse karene vil ta med de resterende to EPene i serien.

Det første sporet, “Umitoshi”, introduserer deg til den atmosfæren du kan forvente deg over de neste 15 minuttene, en lett, melodiøs låt som leder inn i Shinobi Red. Introen i Shinobi Red slo meg først som noe jeg hadde hørt på Daft Punks lydspor til Tron, men sangen utvikler seg snart nok til en drivende 80s revival med en skarp synth som minner om Kavinsky. Son of Icarus er en mer funky låt som har et kraftig fokus på vokalen, som bare funker jævlig bra i et mer avslapppende spor. Valerion Starchild minner meg om Futurecop, et spor som nok en gang oser av 80tallsinspirasjon. Sjekk ut Shinobi Red og Valerion Starchild under, og ta en tur over på Fukuyama’s facebook for å laste ned sangene gratis!

 

Sjekk ut Fukuyama på
Facebook
Twitter
Soundcloud